Hui, kun oli aamulla kylmä! Kaivoin Kuopukselle toppavaatteita esiin ja Esikoisellekin vähän paksumman takin. Itsekin sai harrastaa kerrospukeutumista aika tavalla. Vietiin Kuopus kerhoon ja jäätiin viereiselle leikkikentälle toisten kanssa. Harmitti vaan, kun hiekkalaatikko oli mennyt jäähän =( Ei siitä juurikaan saanu mitään irti lapiolla. Keinuttiin sitten ja ihasteltiin jäistä nurmikkoa =) Sitten tultiin keittämään Jauhelihakeittoa lounaaksi ja se maistuikin. Haettiin sitten vielä Kuopus kävellen kerhosta, kun olivat kirkossa ja kerho loppui sinne. Tästä ei ole juurikaan matkaa kirkolle. Lähdettiin yksösrattailla, pistin Tuutikin päikkärivalmiiksi ja uni tulikin, kun kläveltiin takasin päin. Nipsu jaksoi hyvin kävellä, tosin aika hidasta se on. Kiire oli kuitenkin nukkumaan. Sain pitää kädestä kiinni, että matka eteni edes vähän asialliseen tahtiin =) Ja oltiin takasin vain vähän myöhemmin, kuin normaalisti =) Esikoinen kotiutui melkein heti ja isommatkin pääsivät päivälevolle. Minä sain hetken ajan itselleni, minkä käytin uusien ihanien tossujen ihailuun, mitkä postimies oli tuonut =) Kahlasin läpi myös Sinooperin Askartelu -lehden ja löysin sieltä meille joulukalenterin =) Sitä alan pian väsäämään jo, kun saadaan Esikoisen synttärit juhlittua.

Iltapäivällä väsättiin ekstempporee seuraavanlaiset hökötykset:
13828.jpg

Eli valmiista kuvasta (en enää muista, mistä sen olen saanut) lapset väritti lentokoneen aihiot ja leikkasivat paperista. Nämä väritettiin muuten niillä uusilla liiduilla. Kukaan ei halunnu käyttää vanhoja =) Siiven toiselle puolelle liimattiin vahvasta "foliokartongista" tukiosa ja lentokoneen osien väliin samoin vahvasta kartongista tukiosa. Naru ylhäältä läpi (paitsi Kuopus ei halunnut narua) ja sitten sen saa vaikka roikkumaan jonnekin. Siivistä tuli kivat, kun ne kilmaltelee folion tapaan alhaalta katsottaessa.

Muuta ei sitten ehdittykään tekemään iltapäivällä. Huomenna Tuutikki tuleekin vasta lounaalle ja Niiskukin tulee nykyään yleensä vähän myöhempään. Olemme siis Kuopuksen ja Nipsun kanssa kolmistaan jonkin aikaa. Taidamme olla aamun sisällä, kun on pieni porukka. Silloin saa aina ihan eri tavalla yhteyden näihin melko vilkkaisiin lapsiin =)

Mulla on edelleen ääni poissa, joten lukeminen ja laulaminen ei onnistu vieläkään. Melkoinen yskäkin on. Toivottavasti ei tämän kummemmaksi muutu...