Nimittäin nyt voisi sen jo tehdä. Vaikea uskoa, että vielä kuukausi sitten oli jäätä joka paikassa. Tänään on ollut mittarissa (varjossa tietenkin) peräti 18 astetta! Tosin ulkona tuulee, joka varmaan vähän alentaa oikeaa lämpötilaa.  Mutta lämmintä siellä jokatapauksessa on =)

Aamulla lähdettiin viemään Kuopusta kerhoon. Tultiin Piiperon ja Epelin kanssa samantien takaisin tekemään vappujuttuja. Miksukin sitten saapui juuri sopivasti. Tosin, häntä tuntui lelut kiinnostavan enemmän, kuin Viipperän tekeminen. Keräsimme viime viikolla hyviä oksia varsiksi ja nyt ne on saanu kuivua muutaman päivän. Vähän ne on koukeroisia, ei siis juurikaan, mutta Viipperässä pienikin koukero väärässä kohtaa aiheuttaa sen, ettei se toimi. Viipperä tehdään valkoisesta kartongista, 15cm x 15cm kokoisesta neliöstä, jonka lapset saavat itse värittää. Piiperolle vähän autoin ja värittelin sitten niitä koloja. Siis Piipero teki ääriviivat ja minä värittelin täytteen =) Tosi hienosti selitetty, mutta pistän kuvan siitä sitten. Jokaisesta kulmasta leikataan keskelle halkio ja taitellaan tähdeksi (niinkuin joulutorttu, joka toinen sakara keskelle), nitojalla vähän kiinni, että pysyy kiinni ja pienellä naulalla (sellainen, millä kaappeihin laitetaan taustalevyt kiinni, on hyvä) keskeltä läpi, taakse puuhelmi ja naulataan lopuksi oksaan kiinni. Kaksi on nyt tässä pisteessä. Kärkiin liimaamme vielä vähän serpenttiiniä liehumaan. Tässä siis selitettynä tämä. Mutta kaikki on vielä vähän vaiheessa, joten naamarikin jäänee tekemättä.  

Lounaan jälkeen ehdimme juuri ja juuri hakemaan Kuopuksen kävellen. Piipero sai samalla alkaa päikkäreille ja uni tulikin heti. Miksu ja Epeli vuorottelivat kävelyssä, kumpikin oli jo aika väsynyt. Mutta jaksoivat hyvin kuitenkin. Pääsivät sitten nukkumaan ja molemmat kuorsasivat ennenkuin ehdin huoneesta pois =)

Piipero ja Miksu lähtivätkin kotiin heti välipalan jälkeen. Epeli sen sijaan nukkui puoli 16 asti. Sitten syötiin reippaasti välipalaksi itsetehtyjä Hot Dogeja. Tai toiset oli syönyt. Teen ne itse, ostan hyviä sämpylöitä (en tykkää venhäpullaleivästä) ja väliin nakkeja ja taatusti on parempia, kuin kaupasta ostetut =) Ehdimme vielä uloskin auringonpaisteeseen ja siellä olikin Santtu äitinsä kanssa myös. Kävimme kävelemässä viereisessä metsikössä ja ihmettelemässä kaikkea, mikä on ollut lumen alla talven aikana ;) Kunnes Epeli sitten lähti kotiin...

Huomenna olemme jälleen Piiperon, Epelin ja Kuopuksen kanssa nelistään, Esikoinen tietty tulee sitten iltapäiväksi. Vappujuhlia juhlimme sitten vasta perjantaina. Miksu tuleekin silloin sitten, niin saamme rauhassa juhlia ja ehdimme porukalla leipomaan munkkeja aamulla. Torstaina ei ehtisi, kun on kerhopäivä. Ja siellä onkin nyyttärit ja vappujuhlat. Kuopus halusi olla ehdottomasti enkeli ja puku roikkuu tuossa jo odottamassa =)