Muistuttelen vain, että tosiaan on syyskuu... Meillä kun ainakin on aivan lähes hellettä ollut. Vaikea uskoa, että pitäisi olla syksy.

Tällä viikolla olikin maanantaina vapaapäivä ja se meni mukavasti Kuopuksen kanssa Turussa Pulssissa ihotautilääkärillä. Mitään selvyyttä ei vieläkään saatu ihottumaan, mutta kylläkin enemmän ymmärrystä ja tarkempia selityksiä, kuin julkisella puolella. Parin viikon päästä uudestaan... Tämän hetken diag. on krooninen ihottuma =)

Eilen aamu alkoi reippaasti, kun oli kerhopäivä. Tosin kahden kerholaisen kanssa sekin sujuu mukavan rauhallisesti. Olen ihan tyytyväinen, kun muistan viime kevään kiireiset aamut kolmen pienen ja yhden kerholaisen kanssa. Tähänhän voisi vaikka tottua, tai ainakin pitäisi nauttia. Itse huilasin suurimman osan ajasta, kun lapset oli kerhossa. Flunssa vaivaa edelleen ja eilen oli kurkkukin vielä melkoisen kipeä. Onneksi tänään on ollut jo parempi päivä. Tänään Kuopus ja Santtu halusivat leikkiä aamulla sisällä. Niinpä rakennettiin maja ja sinne syntyikin oikein mukavat kotileikit =) Miksukin tuli klo 11 maissa leikkimään ja toi kivan lisän omalla lelullaan. Santun huilatessa, tein leipäviikon kunniaksi sämpylätaikinan, josta sitten lapset leipoivat meille välipalaksi sämpylöitä. Ei siinä kauaa mennyt, kun kolme lasta teki "palloja" taikinasta. Kaikki ei tosin olleet palloa nähneetkään, mutta pääasia olikin, että jokainen oli leiponut omansa itse =) Sen verran autoin, että leikkasin palat valmiiksi, jotta olisivat edes samankokoisia suunnilleen. Ja hyvin maistui ja riitti Miksulla ja Santulla kotiin vietäväksikin. Pienestä se ilo lapselle tulee. Itsestä on niin tylsää leipoa sämpylöitä, mutta lapset tekee sen mielellään =) Ihan hyvä työnjako tämä onkin, että minä teen taikinan ja jaan paloiksi, joista lapset sitten leipoo sämpylät ja laittaa pellille nousemaan. Kaikki sitten yhdessä paistellaan niitä ja ihmetellään, miten ihmeessä pehmeästä ja vaaleasta taikinakasasta voi tulla uunissa vaalean ruskea ja rapea kuorinen sekä muuten myös paljon kevyempi sämpylä! Sen verran touhuun meni kuitenkin aikaa, että oltiin juuri saatu sämpylät syötyä, kun Santtu jo lähti kotiin. Miksun kanssa ehdittiin vielä hetkeksi ulos nauttimaan auringosta.

Tänään menemme vielä Kuopuksen kerhon syyskirkkoon. Kiva taas nähdä, mitä srk:n lastenohjaajat ovat tällä kertaa keksineet =) Perjantaina olisi päivähoidon kirkko, mutta emme varmaan mene sinne, kun tänään on kuitenkin Santun ja Kuopuksen kerhon syyskirkko. Sama juttu siellä kuitenkin on perjantainakin. Miksu kyllä tulee perjantaina, mutta tuskin ehtii niin aikaisin, että kirkkoon ehdittäisiin. Joten jätämme väliin tällä kertaa. Olen vähän miettinyt, että jospa kävisimme kurkkaamassa vaikka MLL:n perhekahvilassa, josko sieltä löytyisi vähän isompaakin kaveria näille kahdelle. En tiedä löytyykö, vai sitten enemmän niitä vauvoja ja taaperoita. Mutta käydään nyt katsomassa kuitenkin.

Huomenna on taas kerhoaamu. Iltapäivällä sitten leikitään, kun aamulla kuitenkin molemmat touhuaa kerhossa ohjatustikin. Saavat sitten vapaasti leikkiä. Perjantaina ajattelin, että tehtäisiin jotain leipäviikkoon liittyen, kun Miksukin tulee. Jos keksin jotain siihen mennessä...

Sijaisvanhemmuudesta kijroitan tähän sen verran, että taidan liittää sen aiheen tähän blogiin. Asia tuntuu etenevän vain niin hitaasti vielä, että ehkä on parmepi niin. Eli päätän toisen blogini ja kirjoittelen sijaisvanhemmuudesta tästä eteenpäin täällä =) Onhan sekin lähellä omaa työtäni!