Kyllä onkin taas osannut olla syksyinen ilma koko viikon. Vettä sataa ja tuulee. Ulkona ei ole kovinkaan kiva olla. Mutta ohjelmaa on riittänyt kivasti siitäkin huolimatta. Maanantaina olimme jo klo 8 liikkeellä, kun veimme Esikoisen kaverinsa kanssa jäähallille. Aloitivat sieltä koulupäivän. Sinänsä matkan kävelisi suht. nopeasti, mutta näitten pienempien kanssa se kestäisi sen verran, että kiireessä menimme autolla. Kyllähän nuo kävelläkin voisivat keskenään, mutta kaipaavat apua luistinten solmimisessa ja nyt, kun on vain Santtu tässä aamuisin, se ei ole kovin iso vaatimus mennä auttamaan. Vaikka ihan kivasti siellä vanhempia olikin auttamassa. Siitä suuntasimme heti kauppaan ja oltiin varmaan ennätysaikaisin siellä =) Olin ajatellut, että ehditään olemaan mukavasti ulkona kauppareissun jälkeen, mutta toisin kävi. Meikäläinen ei nimittäin aamukiireessä (kun ei tajunnut varata lisäaikaa itselleen) ehtinyt itse syömään aamupalaa lainkaan... Oli pakko tulla kahvinkeittoon ja haukkaamaan jotain. Ulos kuitenkin mentiin sitten sen jälkeen, mutta ei ehditty olemaan kovinkaan kauaa. Aikaa meni riisumisessa ja pukemisessa sen verran paljon. Päikkärit meni Santun kohdalla vähän pelaamiseksi. Minulle selvbisi ihan vahingossa, kun menin hakemaan makkarista jotain, että siellähän tuo leikki täyttä häkää =D Vessan kautta kömmittiin sitten takaisin petiin ja sen jälkeen jätin oven vähän auki ;) Tuli sentään huilaamisesta edes jotain sen jälkeen. Olen kyllä käynyt kurkkimassa aina välillä, mutta aina on ollut pedissä silloin. Mutta ilmeisesti kuulee tuloni, kun on tapana ensin kuunnella oven takaa ja vasta sitten kurkata. Jäi meinaa petiin juoksu kesken, kun maanantaina sinne sitten pelmahdin ivan yllättäin =) Nyt on ovi ollut auki ja pedissä on pysytty. Uni ei ole tullut, mutta kyllä se puolen tunnin huilauskin jo kummasti piristää. Iltapäivällä lähdettiin ulos laskemaan mäkeä. Siis kyllä, mäkeä laskettiin liukurilla, vaikka lunta ei ollut nimeksikään. Ympärillä riittää mäkiä ja koska joka mäessä heinikko oli jäässä,  liukuri luisti oikein hyvin ilman luntakin =)

Tiistaina olikin taas kerhopäivä. Aamulla kerhoon ja sitten 12 pois. Lounaan valmistin tapani mukaan valmiiksi, että päästään heti syömään. Miksukin saapui hoitoon kerhon jälkeen. Kuopuksen kanssa käytiin tiukka keskustel toisten pomottamisesta. Hän kun on viime aikoina alkanut pomottaa varsinkin Miksua. Ja etenkin kerhopäivinä. Ilmeisesti on kerhossa aina se, joka tekee niin kuin toiset sanoo. Purkaa sitten sitä täällä kotona Miksuun, joka sitten ei uskalla kieltäytyä. Santtu osaa jo sanoa, että en halua enkä tee. Sekin tuppaa kiukuttamaan Kuopusta. Aikani sitä aina kuuntelen ja ensin ohimennen kiellän ja sanon asiasta. Mutta pakko se on sitten ottaa asia kunnolla pöydälle ja sanoa jo kovastikin, että nyt loppu tuo. Murjotus siitä aina tuleen, mutta aikansa kestää ja sitten tulee jo leikkimään meidän kanssa. Taitaa tuo Kuopus olla usein Esikoisenkin kynsissä. Kyllä ne tytöt vaan nuorena jo osaa käyttää tuota psykologiaa. Kiristävät toisiaan minkä ehtivät, ja kumminkin niin, että voivat hyvin kiistää kiristämisensä. Poikien tapa toimia (lyöminen tms.) on jotenkin paljon helpompi selvittää ja siihen on helpompi puuttua. Kun taas tytöillä on usein sana sanaa vastaan.

Tiistai-iltapäivä vietettiin sisällä, kun satoi vettä ja Miksukin oli. Käytiin lasten kanssa lastenhuone läpi pienen lapsen näkövinkkelistä. Otettiin kaikki pienet astiat (haarukat, lusikat, "syötävät" jne.) pois sekä muut pienet lelut, mitkä on syksyn aikana eksyneet esille. Syy selviää myöhemmin =)

Tänään odotimme aamulla yhtä lasta äitinsä kanssa käymään. Tutustumiskäynnistä oli kyse. Ihan mukavaa oli ja lapsi oli kyllä suloinen. Ja pienten lelujen syrjään siirtäminen osoittautui oikeaksi ratkaisuksi =) Ensi maanantaina äiti tulee tekemään soimusta ja lapsi aloittanee sitten osa-aikaisena meillä. Kiva saada uutta potkua työhön. Vaikka tässä nykyisessäkään ei tosiaankaan ole mitään vikaa. Mukavan rentoa meininkiä, mutta uusi lapsi piristää kuitenkin mukavasti. Aamupäivän olivat tässä ja lapsi leikki kuin olisi meillä aina leikkinyt. Saa nähdä, miten hoito sitten alkaa. Tuleeko sitten ikävä kotiin. Lauantaina käyn investoimassa lasten matkasänkyyn. Olen sitä usein miettinyt, mutta kun tähän asti kaikki pienet ovat nukkuneet ulkona rattaissa, en ole sitä tehnyt. Nyt ajattelin tehdä, kun tämä lapsi ei ole tottunut nukkumaan ulkona. Pinnasänkykin löytyy, mutta koska kyse on osa-aikahoidosta, en halua sitä koota tuonne makkariin viemään tilaa joka päivä. Matkasänky on siis kätevä. Nimimerkki pitää vielä keksiä, kunhan sopimus ensin kirjoitetaan.

Aamulla lapset olisivat halunneet mennä ulos tekemään lumiukon. Kun kerroin, ettemme voi mennä ulos, koska tulee vieraita ja sen lisäksi ulkona näyttää tältä:

262207.jpg

262208.jpg

Siellä ei siis voisi tehdä lumiukkoa, meni kummankin naama mutruun. Niinpä sitten välipalan jälkeen kaivoin valkoista kartonkia ja teimme sitten sisällä lumiukot =) Samalla harjoittelimme saksien käyttöä. Kumpikin leikkasi siis pallot itse kartongista.

262209.jpg

 

Toivottavasti tuo sää tuosta kirkastuisi... Ja sitä luntakin taas tulisi.