Ihanan paljon on ollutkin lunta. Lapset on olleet ihan innoissaan ulkona tuntitolkulla koko viikonlopunkin. Mutta nyt näyttää aika kurjalta =( Aamulla lähdettiin kauppaan Santun ja Kuopuksen kanssa, niin totuus valkeni. Vettä satoi taivaan täydeltä. Ei muuta kuin sadevaatteet päälle ja kauppaan. Takaisin tultuamme, lapset halus kuitenkin jäädä pihalle ja olimmekin melkein tunnin ulkona. Santun tuoma lumikola oli kovassa käytössä ja muutenkin lapiot heiluivat, kun Santtu ja Kuopus yrittivät saada omaa pihaamme raivattua painavasta lumesta =) Ei siinä vesisade haitannut. Sisälle ei olis kumpikaan halunnut mennä. Kurarukkasista huolimatta, kummallakin oli alemmat rukkaset märät. Onneksi sormet oli kuitenkin lämpimät kummallakin. Muuten oli aika hyvin pysytty kuivina, lukuunottamatta lakkeja. Huput kun ei aina niin hyvin suojaa päätä. Kivaa kummallakin vissiin kuitenkin oli ja se lienee pääasia. Ruokakin maistui. Kalapyöryköiden sijaan syötiinkin kalakuvioita, kun kaupassa ei ollu pyöryköitä. Nekin maistui, ehkä jopa paremmin =)

Päikkäreiden jälkeen jatkoimme isänpäiväjuttuja. Pääsimme jo aika hyvään vaiheeseen. Viimeistely jääkin sitten minulle. Huomenna teemme kortin =) Kirjaakin ehdimme aloittaa, mutta se jäi tosiaan aloitukseksi. Mauri Kunnaksen seitsemän koiraveljestä aloitettiin. Kunnaksen kirjat on tosi tykättyjä, kun niissä on niin paljon katsottavaa. Nytkin etsittiin veljeksiä isosta maalaiskuvasta pitkään ja hartaasti =) Harvemmin luen niitä kirjan tekstejä ihan suoraan, vaan ennemmin kerron omin sanoin. Lapset kyllästyy nopeammin, kun alkaa lukemaan joskus varsin pitkääkin tekstiä kirjan sivusta. Omin sanoin tarina saa myös usein aivan uusia ulottuvuuksia, kuten tänäänkin ;) Veljeksiä kun olikin alkuun seitsemän sijasta kahdeksan =) Esikoinen onneksi viisaana korjasti tilanteen.

Huomenna olemme kerhon suhteen liikkeellä jalkapeleillä. Tai aamulla varmaan ehdin viemään autolla, mutta takaisin tullaan kävellen. Isäntä lähtee jälkitarkastukseen Turkuun. Santtu lähteekin huomenna sitten melkein samantien, kun tullaan. Ehditään juuri syömään ja sitten lähteekin jo. Jää päivä melkoisen lyhkäiseksi, varsinkin kun ovat vielä aamun kerhossa. Ai niin... mitenhän se kortti?? No, katsotaan, mitä ehditään... Miksusta ei ole kuulunut mitään, mutta olen varautunut siihen, että tulee huomenna. Ja kivaa olisi, jos tulisi, kun Santtukin lähtee niin aikaisin. Olisi Kuopukselle kaveria kerhonkin jälkeen =) 

Nyt on käynnissä kesä/syksyvaatteiden pesu. Ja tietty ilmat alkaa heti lämpenemään... En aio enää takaisinkaan niitä kaivaa, kun suurimman osan olen jo pessyt.

Mutta nyt ruuan laittoon. Esikoisella on tänään kokkikerho ja syödä pitää tavallista aikaisemmin =)