Esikoisella koulu ja Kuopuksella vihdoin se kauan odotettu eskari. Äitiä hirvittää ja jännittää... Kesä on mennyt yhdessä hujauksessa taas, niinkuin aina. Edessä on pitkä ja pimeä syksy. Elämä muuttuu taas jonkinverran, kun Kuopus aloittaa eskarissa. Miten sitä osaakaan olla kotona, kun häntäkään ei ole tässä aamupäivisin? Olisin kyllä varmasti aika hukassa ilman hoitolapsia... Heidän kanssaan kuitenkin puuhaa riittää ja päivä kuluu nopeasti. Syyskuun alussa alkaa kerhot, joihin nyt ilmeisesti Aatu ja Miksu menevät.

Mutta itselläni on lomaa vielä tämän viikon, että saadaan rauhassa eskari alkuun. Vaikka eilen kyllä tuli jo monento, että eskarilainen haluaa mennä YKSIN heti tiistaina. Tai hakemaan ei ainakaan saa tulla. Siihen äiti kyllä totesi, että kyllä ekana päivänä äiti vie ja hakee. Toisena sitten saa mennä yksin ja tullakin. Johan siitä kauheat vieroitusoireet tulisi, jos ei pääsisi viemään toista eskariin...

Tämä jälkimmäinen loma on mennyt vauhdikkaasti. Ollaan käyty laivalla katsastamassa, miten sujuu tupakoinnin rajoittaminen (yllättävän hyvin muuten). Sitten käytiin Liedossa Zoolandiassa. Oli oikein kiva paikka. Vaihtoehtoina oli Korkeasaari ja Puuhamaa myös. Mutta Korkeasaari sai jäädä jo siksi, että ulkona lämpötila pyöri siinä 30 asteen tienoilla. Zoolandiaan päädyimme eläinten vuoksi, mitä ei Puuhamaassa liene ole. Päivä oli oikein onnistunut =) Taidamme mennä toistekin. Siellä riitti paljon puuhaa niin isoille ja pienille, aroille ja rohkeille. Yhtenä päivänä oltiin Turussa hiukan shoppailemassa. Pari päivää meni huushollin kuntoon laitossa. Nyt on makuu-/lastenhuoneessakin uusi ilme. Olen oikein tyytyväinen ja lelutkin tuli putsattua ja inventoitua samalla. On mukava aloittaa syksy puhtain ja ehjin leluin =) Tällä viikolla olisi tarkoitus koluta ainakin Kuopuksen huusholli läpi ja heittää kaikki rikkinäinen tai muuten tarpeeton pois. Esikoinen pitääkin aikasta hyvin tavaroistaan huolen ja huoneen siistimpänä.

Viikon päästä onkin tohina päällä. Mukava taas palata normaaliin arkeen, varsinkin kun huushollissa on paljon uutta ja kivaa =) Kuopuskin totesi tässä yhtenä päivänä, että "Tuntuu ihan kuin oltaisiin muutettu, kun kaikki on niin erilaista" Niin, kummasti se vaihtelu piristää, mutta kaikkeen tottuu =)  

Tähän loppuun kuva saunasukista, jotka neuloin siskoni vanhimmalle lapselle synttärilahjaksi:

820777.jpg

Elämäni ensimmäiset pitsisukat, enkä muuten kovin monia tavallisiakaan ole neulonut. Tuo oli mukavan helppo ohje kuitenkin. Lankana Tennessee, ehkä ohuemmasta olisi tullut pitsimäisempi...

Evelle kiitos kommentoinnista ja mukavaa syksyä työn parissa!

Mukavaa viikkoa kaikille!