Työt ovat sujuneet alkuviikolla rattoisasti. Iltaisin ja päikkäriaikaan sitten puikot vinkuu =) Joku ihme pitsisukkavillitys on iskenyt.

Miksu ja Minttis ovat tällä viikolla ns. iltavuorossa, eli tulevat lounaalle ja lähtevät klo 17 mennessä. Aatun ja Siirin kanssa ollaan sitten aamut oltu kolmistaan, tai eilen oltiin Siirin kanssa kaksin Aatun ollessa kerhossa. Aamut ovat sujuneet varsin reippaasti Aatun innostuttua heräämään jo klo 7 =) Tiedä sitten, miksi ei maanantaina eikä tänään uni maittanut pidempään. Ennen on kyllä nukkunut useinmiten ainakin puoli 10 sujuvasti. Mutta ihan hyvä näinkin. On vaan aika väsynyt sitten, ja pitää huilaamaan mennä. Ei kuitenkaan nuku, paitsi eilen kerhon uuvuttamana. Mitään ihmeitä ei olla tällä viikolla tehtykään. Leikitty ja oltu ulkona. Ollaan saatu pihaan aita, tai vielä on vähän kesken. Tänään on miehet olleet tekemässä sitä. Kovasti aiheutti ihmetystä aamulla. Aatu olisi ilmeestä päätellen tykännyt mennä mukaan touhuun =) Mäellä käytiin katselemassa syksyistä luontoa ja kukkiakin Aatu sieltä vielä keräsi kimpullisen. Ovat nyt meidän pöydällä, tosin pakko on laittaa pois jo tänään, kun varisee niin mahottomasti. Aatu ja Miksu ovat kovasti leikkineet yhdessä. Tuntuvat ymmärtävän toisiaan mainiosti =) Aatu odottaa kovasti koko aamun Miksua leikkikaverikseen. Vähän harmi tämän takia, että Aatun täytyy vähän huilata. No, ensi viikolla tulevat kaikki aamulla, niin saavat koko aamun leikkiä yhdessä =) Aatun syömisten suhteen ollaan edistytty huimasti. Meille tullessaanhan hän ei suostunut tulemaan edes pöytään oikeastaan koskaan. Huonoja kokemuksia liittyen ruokailuun taustalla. Tarroilla palkittiin ensin siitä, että tulee istumaan pöytään. Kun se sujui, palkinnon sai maistamisesta. Nyt palkinnon saa, kun maistaa ruokaa, mitä ei halua itse syödä. Maistamiseksi riittää ihan pieni murunenkin tällä hetkellä. Mutta tulee kyllä lähes aina ainakin pöytään ja juo maitoa vähän. Ja kyllä aika hyvin maistaakin. Itsestä tuntuu mukavalta, kun tulee hyvillä mielin pöytään meidän kanssa. Ei tarvitse edes erikseen pyytää. Kyselee myös paljon, mitä ruokaa/välipalaa tänään on. On siis kiinnostunut ruuasta kuitenkin =) Edelleen kuitenkin itse päättää, maistaako vaiko ei. Tänään innostui syömään kokonaisen hampurilaisen. Että joskus yllättääkin. Vaikka ei tämä nyt niin ihmeellistä meille ole, kun Kuopuskin on aina ollut huono syömään. Itseasiassa hoidokeistakin enemmistö on tällä hetkellä aika huonoja syömään. Tosin usein luulen syyn olevan se, ettei malttaisi syödä. Kuopuskin on alkanut eskarissa kuulemma syömään. Piti oikein opettajalta varmistaa, kun Kuopus itse usein sanoo syöneensä lautasen tyhjäksi. Ja kyllä se niin on. No ei tietty paljoa ota lautaselle, mutta on hänelle itselleen iso ja tärkeä asia, että saa syötyä sen lautasen tyhjäksi. Kotonakin ollaan opeteltu sitä ruuan itse ottamista. Aina saa muistuttaa, että ota vain se, minkä syöt. Eli vähäruokaiset lapset on meillä enemmän sääntö, kuin poikkeus.

Mutta se ruuasta... Pihalla on tosiaan aitaa ilmestynyt ja olo oli kuin lampaalla. Sitä vihreää verkkoaitaa meni ympärillä, eikä alue ole kovin iso. Ahdasta on, kun päiväkodin lapset ja me olemme siinä samaan aikaan. No, onhan se turvallisuuskysymys ja aita on ihan hyvä ratkaisu minusta muutenkin. On siitä apua minullekin. Mutta päiväkodin henkilökunnan nyrpeät nenät ja naamat alkaa ärsyttämään. Tulevat tänne vaatimaan yhtä sun toista, eivätkä ota asukkaita ollenkaan huomioon. Meidän pitäisi vaan ottaa heidät huomioon kokoajan. Tuosta pihalta kun autolla lähtee heidän ollessaan ulkona tuntee vihaiset katseet selässään. Siis ärsyttävää tuollainen... Minä sentään asun tässä talossa!! Minkä minä sille voin, että kaupungilla ei ollut muutakaan evakkopaikkaa osoittaa.

Sukkia olen tosiaan tässä neulonut. Viikonloppuna valmistui tällaiset:

915511.jpg

Eli Fifi-sukat ja ohje löytyi täältä. Mutta ei tämä malli ole ollenkaan niin kaunis näin paksusta villalangasta neulottuna. Tai ehkä pitäisi olla pienemmät puikot? Sukista tuli myös aika isot, johtuen sekin tietty paksummasta langasta ja puikoista verrattuna ohjeeseen. hiukan mietin, jos laittaisin nämä lahjavakkaan, mutta tiedä oikein, kehtaako niitä antaa kellekään... Nyt puikoilla on jo uudet sukat ja erilaiset. Ehkä pitäisi neuloa useammat samanlaiset, niin ehkä ne kolmannet tai neljännet onnistuisivat sitten jo hyvin.

Huomenna on kerhopäivä jälleen ja olemme Siirin kanssa kaksin. Olin miettinyt, että jospa vähän siivoisimme paikkoja ja saataisiin imuroitua. Mutta mies tarttuikin tänään vapaapäivänsä kunniaksi imurin varteen, niin ei sitten meidän tartte. Mukavaa =)) Huomenna on myös Esikoisen ratsastustunti.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!