Niin se aika vaan kummasti tälläkin viikolla meni. Iltaisin on ollut aika väsynyt olo. Viime viikonloppu oli melkoinen kiristys, eikä ihmeemmin ehtinyt huilaamaan. Sen on huomannut. Ja flunssakin on ollut kiusana, alkuviikosta enemmän, nyt jo vähän parempaan päin mennyt. Sarvikuono on tullut tutuksi poskiontelotulehduksen pelossa. Ja vaikka se aivan järkyttävän kauheaa onkin liruttaa suolaliuosta nenään, kyllä se vaan kummasti helpottaa oloa. Äänikin on ollut poissa, tosin sekin alkaa jo kuulumaan paremmin. Mutta pientä katsausta menneeseen työviikkoon =)

Maanantaina Aatu ja Siiri tulivat puoli 6 maissa peittoihin käärittyinä. On ne lapset vaan niin suloisia siellä peittojensa sisällä =) Unta jatkettiin aina klo 7 asti. Saatiin Esikoinen ja Kuopus kouluun ja eskariin. Mulla oli ääni ihan totaalisen poissa ja olokin aika hurja. Pysyimme sisällä ihan jo siksi, että se pienikin äänen pihinä olisi hukkunut tuolla ulkona tuulen sekaan ja joissain tilanteissa se voisi olla hyvinkin kohtalokasta. Aatulla oli vähän kelju päivä. Epäilin hänenkin olevan kipeä. Nukkui päiväuniakin pari tuntia ja heräsi vasta äidin tultua. Miksu ja Minttis tulivat lounaalle, jonka jälkeen kaikki menivät huilaamaan. Siiri ja Minttis ulos rattaisiin, Aatu ja Miksu makkariin. Itse istahdin keinutuoliin puikkojen kanssa =) Aatu ja Siiri siinä kotiutuivatkin heti välipalan jälkeen. Miksun ja Minttiksen kanssa oltiin myös sisällä, edelleen turvallisuussyistä. Pistin teltan pystyyn makkariin ja siellä viihtyikin kaikki. Paitsi Minttis nukkui lähes koko ajan, heräsi vasta vähän klo 16 jälkeen.

Tiistaina oli kerhoaamu ja Siirin kanssa vietiin Aatu kerhoon. Tultiin takaisin sisälle leikkimään, petaamaan pedit pois ja laittamaan ruokaa. Ei siinä juuri muuta ehdikään, kun täytyy alkaa syömään jo klo 11 maissa. Miksu ja Minttis tulivat heti kerhon jälkeen, odottivat itseasiassa pihassa, kun tultiin.  Ja sama homma kuin maanantainakin, kaikki huilaamaan. Ja kaikki myös nukkuivat. Väsynyttä porukkaa. Iltapäivä Miksun ja Minttiksen kanssa sujui samaan tapaan kuin edellisenä päivänä. Minttis nukkui taas pitkään, hyvä kun ehti välipalaa syömään.

Keskiviikkona oltiin Aatun ja Siirin kanssa ulkona aamulla. Olikin pitkästä aikaa parempi ilma. Aurinkokin paistoi. Lounaalla sattui aivan mahtavaa, Aatu maistoi ruokaa! Siitä hänet palkittiin kiiltokuvalla, minkä sai itse valita. Leijonakuningas lähti Aatun mukaan. Välipalalla juhlittiin Aatun synttäreitä. Olin säästänyt jostain sellaisen merirosvotarrasatukirjan ihan tätä tarkoitusta varten. Herkuteltiin jätskillä ja pipareilla, mitkä tiesin maistuvan myös sankarille itselleen. Hyvin maistui myös kaikille toisille =)) Ei tarvinnut ketään houkutella syömään... Iltapäivällä lähdettiin ulos Minttiksen herättyä. Miksu kurvaili mopolla pientä mäkeä alas ja Minttis kokeili omia jarrujaan alamäkeen. Sitkeä sissi, kun ei hermostunut kaatumisesta. 

Torstaina oli taas kerhoaamu. Siirin kanssa vietiin Aatu kerhoon ja jäätiin ulos, minne päiväkodin porukkakin aika pian tuli. Nyt heistä oli oikeasti iloakin, kun olin Siirin kanssa kaksin. Sai Siiri vähän enemmän ikäistänsä seuraa =)Miksu ja Minttis tulivat taas kerhon jälkeen ja myöskin tänään, kaikki menivät huilaamaan ja kaikki myös nukahtivat. Iltapäivällä ehdittiin vähäksi aikaa ulos Miksun ja Minttiksen kanssa. Ei siellä kovin kauaa olisi tarennutkaan, kun tuuli oli niin kova. Minttis ei meinannut pysyä pystyä, mutta ei se häntä häirinnyt. Ihmettelen kyllä hänen sinnikkyyttään =) Miksu kurvaili mopolla. Torstaina oli illalla Esikoisen ratsastutunti. Ja erehdyin minäkin kokeilemaan =) Olen ratsastanut joskus nuorena muutaman vuoden ja meinannut aloittaa uudestaan Esikoisen ollessa n. 1,5v, mutta sitten aloin odottamaan Kuopusta ja se piti lopettaa. Nyt sitten kokeilin ja kyllä se vaan aika upeelta tuntu. Vaikka heppa olikin varmaan pienempi, millä itse aikoinaan ratsastin. Mutta hieno kokemus oli ja hevoskärpänen puras... Onneksi elämän realiteetti on kuitenkin niin todellista, että tietää tuon harrastuksen aloittamisen mahdottomaksi. Voi kai sitä silloin tällöin joskus... ihan hiukan vaan...

Perjantaina aamu kului sisällä askarrellen pyhäipäiväksi jotain pientä. Tällaisia taideteoksia syntyi:

1032063.jpg

Ja iltapäivällä sama homma Miksun kanssa (Minttis nukkui taas pitkään...):

1032062.jpg

Hyvin sujui kaikilta rypytys ja liimaaminen. Siiriä vähän ohjailin liimamisessa, mutta muuten pärjäsi hänkin itse. Tuo rypytys on mukavaa lapsista, saa kerrankin ihan luvan kanssa rypistää paperia =) Se myös kehittää sorminäppäryyttä hienosti. Liekki keskellä on kultaista silkkipaperia, mikä ei oikein näy edukseen kuvassa. Vähän ehdittiin myös tekemään palapelejä niin aamulla Aatun ja Siirin kanssa, kuin iltapäivällä Miksun kanssa. Minttis heräsi klo 16 jälkeen, eikä ehtinyt edes välipalaa syömään, kun isi jo tuli hakemaan. Miksun kanssa iloitsimme, kun osasi tehdä palapelin, mitä ei ennen ole osannut, ihan itse. Nyt kokeiltiin jo astetta vaikeampaakin palapeliä. Kuopus meni eskarin jälkeen kaverilleen. Esikoinen taas toi koulun jälkeen kaverinsa meille. Huomenna on Pyhäinpäivä ja rauhoitumme aloillemme. Käydään hautausmaalla viemässä pari kynttilää. Ensimmäistä kertaa viemme nyt anopin tädin haudalle. Kummasti hiljentää ja pistää muistamaan viime helmikuun tapahtumia uudestaan. Sunnuntaina tytöt menevät mummun luokse vihdoinkin (aina on tullut joku este, kun sitä on suunniteltu), ja me miehen kanssa suuntaamme Exit-yhtyeen juhlakonserttiin.

Ai niin, tämmöiset sukat sain itselleni valmiiksi tässä yks päivä päiväunien aikaan:

1032079.jpg 1032080.jpg

Varressa valepalmikkoa, samoin jalkapöydällä. Mitään ihmeempää ohjetta en ole katsonut. Ensimmäiset tee se itse-sukkani siis =)) Ja koska tein ne itselleni, halusin raitojen menevän omia teitään. Miksi ihmeessä niiden pitäisi mennä aina samassa kohtaa? Suksita tuli juuri sopivat ja ihanat sekä lämpimät. Oiskohan ollu Seiskaveikkaa, ellen nyt ihan väärin muista...

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Loppuun vielä kuva Esikoisen lastenkutsujen kakusta, minkä hän itse koristeli mielisekseen:

1032078.jpg