Niinkuin otsikosta näkyy, tänään alkoi iltapäivällä satamaan LUNTA! Oikein ihania isoja hiutaleita leijaili taivaan täydeltä ja maa peittyi hyvin nopeasti puhtaan valkoiseen lakanaan. Tuossa ennen klo 15 menimme Miksun ja Minttiksen kanssa tuohon ulos odottamaan äitiä ja ihailemaan lumista maata, ja sitä lunta tuli kokoajan vain lisää. Lapsilla oli kivaa odottaa siinä, lapiot kourassa työntouhussa =)

Tällä viikolla kaikki tulevat aamulla aikaisin. Aamu on siis varsin rikkonainen minulle. Ensimmäinen kello soi vartin yli 5, toinen 10 minuuttia yli 6 ja kolmas tasan klo 7. Niissä väleissä en nuku, mutta torkun kylläkin. En kuitenkaan uskalla olla ilman kellojakaan, kun sitten ainakin nukun ja toiset joutuvat odottamaan oven takana, sekä omat lapset myöhästyisi koulusta ja eskarista. Miksu ja Minttis nukahtavat uudestaan onneksi lähes kivuttomasti. Aatu ja Siiri tulevatkin peittoihin käärittyinä nukkuen. Maanantaina Aatu ja Siiri eivät tosin olleet hoidossa. Olimme Miksun ja Minttiksen kanssa kolmisin ja sain täällä itsekseni touhuta varsin pitkään. Minttis heräili vasta puoli 10 maissa ja Miksu vähän myöhemmin =) Aamutouhujen jälkeen lähdettiin kauppaan ja ehdittiin takaisin juuri ennen, kuin Kuopus tulee eskarista puoli 13 jälkeen. Lounasta syötiin vasta klo 13 maissa ja sitten hipsittiin ulos ja laskettiin jäistä rinnettä alas =) Sieltä sitten äiti tuli hakemaan. Olipahan erilainen päivä =)

Tiistaina oli kerho ja sinne suunnattiin kävellen, Aatun toiveesta. Kovin mukavaa se tosin ei ollut, koska siellä oli tooooosi liukasta. Isommat onneksi pysyivät jotenkuten pystyssä rattaissa roikkuen, mutta kun Siiri halusi välttämättä kävellä tapansa mukaan takaisin, siitä ei tullut mitään. Askel ja tumps, askel ja tumps... Matka ei edistynyt lainkaan, joten oli pakko nostaa kyytiin ja kävellä kiukun saattelemana takaisin. Juuri ehdittiin pedit petaamaan ja ruoka valmistamaan ja sitten takaisin, tosin silloin autolla. Sekin vaati paljon tasapainoa, kun kerhon piha oli aivan jäinen. Lounaan jälkeen kaikki meni höyhensaarille moikkaamaan Nukku-Mattia ja minä istuin keinutuolissa vahtimassa toisten unta =) Kyllä siinä saa pinnistää, ettei itse mene mukana sinne höyhensaarille =) Välipalan jälkeen kaikki sitten kotiutuivatkin. Jotenkin tosi lyhyen tuntuisia nämä päivät.

Tänään, kun isäntä meni iltavuoroon, ajattelin "nyt sopisi vallan mainiosti, että kaikki nukkuisivat pitkään, voisin itsekin kömpiä takaisin peiton alle." Mutta Aatua lukuunottamatta kaikki nousivat jo vähän jälkeen seitsemän. Siitä se päivä lähti sitten käyntiin. Aamutouhuilla ja sitten yritettiin olla hissuksiin, että Aatu saisi nukkua rauhassa. Piirreltiin, tehtiin palapelejä ja katsottiin hetki Frankliniä. Aatu kömpi sitten klo 10 maissa ylös vallan hyvän tuulisena. Lounaan jälkeen, mikä syötiin ajoissa tänään, koska Siiri oli vallan uupunut ja kaipasi höyhensaarille jo klo 11 maissa, mentiin sitten Aatun kanssa nukuttamaan Miksu ja Siiri. Minttiksen vein ensin ulos nukkumaan ja sinne jää onneksi ihan itsekseen nukahtamaan. Aatulle annoin Aku Ankka -kirjan ja sitä lueskeli patjalla. Toisten nukahdettua hipsimme pois. Ja piirreltiin, tehtiin palapelejä, lueskeltiin jne. Kaikenlaista ehdittiin puuhastelemaan. Ja ihasteltiin niitä ihania lumihiutaleita ikkunasta, kun niitä alkoi satamaan =) Välipalaksi syötiin pannukakkua ja tällä kertaa Aatukin sitä sai, kun maistoi niiiin reippaasti tänään perunamuussia ja söi ihan reilun annoksen kanaa. Ja siihen se päivä sitten päättyikin. Miksun ja Minttiksen kanssa tosiaan ehdittiin hetkeksi tuohon ulos ihastelemaan lunta.

Kiitos Mammarainen jälleen kommentoinnista =) Selkä on kunnossa, kiitos levollisen viikonlopun. On pitänyt soitella...

Huomenna on taas kerhopäivä ja sinne suunnataan kävellen, jos vaan ehditään. Sitten tuleekin jo perjantai... Huh huh, kun aika rientää ja päivät vilistää. Tänään ostin kaupasta uusimman Taika -lehden ja siellä olikin paljon kaikkea kivaa =) Siihen menen nyt paneutumaan tarkemmin.

Talven lumoa kaikille niin kauan, kun sitä kestää!