Juhlintaa on mahtunut viime päivien elämäämme. Lauantaina juhlittiin suhteellisen isolla porukalla Kuopuksen synttäreitä. Virallisesti Kuopus täytää 7v keskiviikkona iltapäivällä, mutta stressin helpottamiseksi, päätimme juhlia viikonloppuna. Ja olikin varmaan stressittömämmät lasten synttärit, mitä ikinä olen onnistunut järkkäämään. Johtuu ehkä siitä, että isännälläkin oli vapaata ja auttoi paljon. Lunta on tullut öisin, päivisin on sadellut vettä... Kummallinen talvi. Mutta tällä hetkellä meillä on kuitenkin lunta niin, että tuntuu jo peräti talvelta. Tosin on tosi märkää lunta, mutta lunta kuitenkin.

Miksu ja Minttis ovat tällä viikolla aamuvuorossa, Aatu ja Siiri iltavuorossa. Tänään lapset heräili klo 9 maissa ja hissukseen tehtiin aamutoimet. Yritin hoputtaa, että olisi ehditty ulos, mutta luovutin lopulta, kun hoputtaminen tuntui vain vaikeuttavan tilannetta. Ulos ei ehditty, mutta lauleskeltiin sitten sisällä monen monta laulua läpi, moni useaankin otteeseen. Erityisesti laulu "Missä on peukalo" riemastutti niin Miksua kuin Minttistäkin. Minttis etsi sormea aina minun takaani ja yritti kaivaa sitä esille. Eikä naurussa ollut pitelemistä, kun se sormi sieltä sitten tumpsahti esille =D Miten voikin joku noin yksinkertainen laulu olla noin hauska. Miksu ja Minttis lähtivät tänään poikkeuksellisesti jo puoli 13 maissa. Lounaan jälkeen koitettiin saada vaatteet päälle ja mentiin odottamaan äitiä ulos. Siinä olikin sitten vajaan tunnin vapaa-aikaa, mikä käytettiin Kuopuksen kanssa päivän kuulumisten vaihtamiseen. Olivat olleet ulkona mäen laskussa ja vaatteet oli märät vähän joka puolelta. Aatu ja Siiri tulivat sitten vähän ennen puolta 14 ja Siirin laitoinkin samantien päikkäreille. Aatun ja Kuopuksen kanssa pelattiin Harakkapeliä monta kertaa Siirin nukkuessa. Kun kyllästyttiin pelaamiseen, piirreltiin, sitten luettiin ja lopulta kaivettiin Kuopuksen Play Mobilet esiin. Välipalaksi näykittiin omenoita jossain välissä. Siiri heräili siinä klo 16 maissa ja sen jälkeen lapset touhusi pitkälti omissa touhuissaan.

Huomenna viedään Minttiksen kanssa Miksu kerhoon ja tullaan leipomaan pullia. Ensin piti leipoa eilen, mutta joku oli unohtanut ostaa aineet viikonloppuna... Olisihan sitä voinut aamulla hakea kaupasta tarpeet, mutta ei niitä pullia olisi ehditty kuitenkaan leipoa tänään. Niinpä leivomme sitten Minttiksen kanssa huomenna ja varmaan Esikoinenkin ehtii mukaan ainakin vähän. Välipalalla sitten herkutellaan laskiaispullilla! Hernekeittoa me ei syödä, kun mun kokemuksen mukaan siitä ei kukaan tykkää, en itsekään. Se me jätetään väliin, mutta laskiaispullat maistuu =)

Tämä viikko on siitä poikkeuksellinen, että Miksu ja Minttis lähtevät myös keskiviikkona ja perjantaina siinä  klo 13 maissa. Tästä syystä Kuopuksen synttärijuhlat on siirretty torstaille, kun kaikki on läsnä. Miksu ja Minttis jäävätkin perjantaina kahden viikon lomalle. Mun pitäisi mennä jossain välissä lääkäriin, kun kantapää on aivan tautisen kipeä. Vasen käsikin on niskasta saakka aivan sökönä. Ei toimi, särkee, on voimaton ja peukalo on puuduksissa kokoajan. Tehtiin isännän kanssa diagnoosi, joka on tenniskyynärpää. Tiedä sitten, kuinka oikeaan osuu oikeasti. Ensi viikolla yritän kuitenkin jotenkin päästä lääkäriin. Tai lääkäriin kyllä pääsen, mutta kun todennäköisesti kantapää täytyy kuvata ja sinne en lapsia voi ottaa mukaan. Se tekee tästä nyt ongelmallisen, varsinkin kun röntgen on 20 kilometrin päässä. Mutta ensi viikolla kaksi on poissa, niin pitää järkkäillä vaan kahden lapsen kanssa, puolet helpompaa siis. Ja kun nyt näinkin pitkään olen tuon kantapään kanssa pärjännyt, niin enköhän vielä muutaman päivän kestä. 

Nyt nukkumaan ja huomenna reippaana ylös =) Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!