Ei todellakaan ole kovin hiljainen meillä =) Kuopus oli midän seurana aamun, piti eskarista vapaata. On ollut kovin väsynyt ja eilen oli ollu rankka päivä eskarissa. Päädyimme sitten vapaapäivään. Aamulla vietiin Minttiksen kanssa Miksu kerhoon ja tultiin takaisin puuhaamaan pääsiäisjuttuja. Saatiinkin paljon valmista =) Kuvia tulee myöhemmin, kun kaikki ovat valmiita. Aatun kanssa tosin ei varmaan ehditä kaikkea tekemään, samoin Siirin kanssa käy samoin. Kummankin kanssa aloitin eri jutusta, Aatun kanssa suurempitöisestä ja Siirin kanssa siitä helpommasta. Ne on nyt kumpikin valmiita, mutta mahtaako Aatu jaksaa huomenna vielä askarrella? Täytyy kuulostella. Siiri ei ehdi tekemään toista työtä valmiiksi, joten se jää nyt väliin. Ollaan tehty pääsiäisaiheinen "taulu" ja tipu. Lounaan jälkeen laitoin molemmat nukkumaan, siis Miksun ja Minttiksen. Ja kiireellä leivoin perunarieskaa välipalaksi, kun jää ruoka tänään väliin. Lapset lähti isän kanssa uimaan. Aatu ja Siiri tulivat hiukan ennen puolta kahta ja Siiri kannettiin suoraan nukkumaan, kun uni oli tullut jo matkalla. Vaikka matka ei ole kuin kilometrin verran ;) Aatun kanssa tehtiin pääsäiäistaulu loppuun vielä ennen välipalaa. Miksun ja Minttiksen kotiuduttua hipsittiin Aatun kanssa myös huilaamaan. Kunnes Siiri heräsi vähän neljän jälkeen ja noustiin kaikki ylös. Aatu oli kyllä ihan hirveen väsynyt, mutta muurahaiset kutitti housuissa kummasti, kun piti kokoajan touhuta ja temmeltää. Siirin kanssa tehtiin tipu valmiiksi ja loppu aika sitten lueskeltiin.

Eilen aamulla puurrettiin Miksun ja Minttiksen kanssa pääsiäisjuttujen parissa, että saataisiin huomenna puuhastella ihan rauhassa leikkien parissa. Miksulla on tipu vielä kesken, kun tänään ei kerhon takia ehditty, mutta muuten kaikki onkin valmista. Iltapäivällä aloiteltiin Siirin ja Aatun kanssa pääsiäisjuttuja, sekä nukuttiin. Aatukin niin hienosti ilman tuttia! Huomenna Aatu ja Siiri tulevat tällä viikolla viimeisen kerran ja tipu on yleensä käynyt tuomassa jotain jokaisen rairuohon sekaan... Katostaan nyt, mitä sieltä Aatun ja Siirin heinikosta huomenna löytyy. Toisten kanssa sitten torstaina ihastellaan niitä löydöksiä ja syödään mm. välipalalla suklaamunia varsinaisen välipalan jälkiruuaksi.

Ja siihen se tämä työviikko päättyikin. Perjantaina on omilla lapsilla taas ratsastustunti siellä ponitallilla. Nyt kolmannen kerran. Lauantaina vähän siivoillaan ja laskeudutaan viettämään pääsiäistä, mikä meidän perheessä on toinen vuoden tärkeimmistä juhlista =) Eikä siksi, että silloin saa suklaamunia ;)

Kiitos MINNI kommentoinnista! Rairuohoastiat on tehty maitopurkeista. Netistä tulostin kolme kivaa ja suhteellisen helppoa värityskuvaa, jotka sitten yhdistin yhdeksi isoksi ja lapset sai värittää mieleisekseen. Isompia pyysin värittämään oikein huolella, siis Miksua ja Aatuakin, ja Miksu jaksoikin alkuun hienosti värittää. Pienemmillä riitti, kunhan väriä oli jossain =) Kaksi ekaa liimasin maitopurkkiin ja leikkasin sitten yläosaa pois osittain piirustushahmojen ääriviivoja noudattaen. Mutta maitopurkin leikkaamin osoittautui yllättävän raskaaksi, kun leikellään noinkin pieniä yksityiskohtia. Loput tein niin, että leikkasin maitpukrit samanmittaisiksi ja kuvat leikkasinkin jo paperista (siis siten, että joka kohdassa paperi kuitenkin ylettyi ainakin maitopurkin reunalle asti) ja liimasin sitten maitopurkin kylkeen. Lopuksi lakkasin servettilakalla sekä ulkopuolelta että sisäpuolelta, että kestää paremmin kosteutta. Myös ensimmäiset purkit lakkasin ulkopuolelta. Näin jälkiviisaana voin todeta, että kokonaan maitopurkin takanaan omaavat hahmot ovat parempia (olisi kannattanut jaksaa leikellä maitopurkkeja), jaksavat olla paremmin ojennuksessa. Lakka ei riitä kunnolla pitämään ohutta paperia pystyssä. Olisi tietty voinut tehdä kartongista, mutta ei silloin tullut mieleen =) Mutta tästäkin voi jotain oppia!

Nyt vietän hetken laatuaikaa itsekseni ja nautin kodin hiljaisuudesta.