Lapsuudesta muistan erään aprillipäivän kotiseudultani, mikä mietittytti monia =) Lehti kertoi, että hyppyrimäki (siis sellainen, mistä mäkihyppääjät hyppivät) olisi siirretty toisaalle. Kuvakin oli, missä hyppyrimäki oli ilmassa vaijereiden varassa. No, eihän se tosiaankaan ollut ollenkaan totta, mutta oikeasti sitä moni lapsista ja nuorista ainakin mietti. Tänään oli niin tyhmä aprillipäivä paikallislehdessä, ettei ole tosikaan. Minusta aprillipilan pitää olla periaatteessa mahdollista (vaikka tuskin hyppyrimäkeäkään oikeasti voisi ilmaan nostaa... no joo, mutta kuitenkin). Meni koko pila pilalle, kun oli niin tyhmä =( Epä ole kukaan muu pilaillutkaan tänään. Ellei sitten... Isäntä saakin jo tänään hakea auton korjaamolta illalla, ja hintakin tuntui melko pieneltä... Noinkohan siihen hintaan lisätään joku aprillilisä vielä viime tipassa =) No ei vais...

Päivä on ollut raskas. Viikko on alkanut ikävästi. Sunnuntaina päänsärky vaivasi. Eilen alkoi sitten iltapäivällä posket, leuka ja silmätkin särkeä. Tuskan hiki vaan valui, kun koko naama oli kuin tulessa. Poskiontelontulehdus siis iski. Aikaa ei saanut omalle tk:lle, eikä iltapäivystykseenkään aluesairaalalle. Kiva juttu... Onneksi miehen perheellä on perhetuttuna lääkäri, siltä sitten sain kuurin ja Duactia lisäksi. Vieläkin särkee silmiä ja otsaa eniten, vähän kyllä leukaa ja poskiakin, mutta kipu on hellittämässä. Mutta kuuri vetää veteläksi ja kunnon räkätauti on iskenyt päälle =( Tänään oli kerhopäiväkin, autoa ei käytössä, joten olen kävellen käynyt kerholla (n. 1,5km suuntaansa, yht. siis 6km) tuplarattaita työntäen. Kerholaiset oli iltapäivällä ihan loppu. Olivat sattumalta juuri tänään käyneet kerhon kanssa kirkossa, kävelleet raukat siis pari km:ä enemmän, kuin minä. Ei ihme, että ihan jokainen sammui peiton alle lounaan jälkeen, myös Aatu ja ilman tuttia. Kaikki nukkuivat äidin tuloon asti. Miksukaan ei herännyt edes Aatun ja Siirin herättelyyn, vaikka Aatu kiukkusikin, kun ei olisi jaksanut millään nousta. Kyllä oli hiljaista =)) Huomenna sitten vain ollaan ja touhutaan tasan sitä, mitä halutaan juuri sillä hetkellä. Minä todennäköisesti jossain määrin ainakin yritän huilata tämän tautini kanssa. Torstaina onkin sitten onneksi auto käytössä.

Joku aika taaksepäin jätettiin kaupungille asuntohakemus. Haaveillaan isommasta asunnosta, joita tässä kaupungissa on hyvin niukasti. Viime viikolla kuitenkin soitettiin asuntotoimistosta ja tarjottiin asuntoa. Eilen sitten käytiin katsomassa. Isännöitsijä sanoi puhelimessa asunnon kooksi 88 neliötä, mikä on minusta aika vähän pitääkseen sisällään 4h+k+kp+wc, mutta ajattelin, että jos on tehokkaassa käytössä, niin ehkä kuitenkin riittävästi. Asunto sinällään oli suhteellisen ok, pinnat olisi saanut tehdä uudestaan, ja keittiön kaapit oli varmaan alkuperäiset. Mutta nykyisen asujan mukaan, edessä olisi keittiöremontti (luvattu siis jo). Aika sokkeloinen oli ja kaikki makuuhuoneet pieniä. Ihmettelin, missä tässä on ne kaikki 88 neliötä. Vuokralainen totesi, että siinä onkin vaan 81 neliötä! Epäilys hiipi... Mutta päätettiin katsoa loppuun. Viimeiseksi katsottiin kylppäriin, mikä oli ihanan avara nykyiseen verrattuna. MUTTA katto oli mustan homeen peitossa! Siis aivan valehtelematta lähes puolet katon pinta-alasta oli mustan homeen peitossa. Järkyttävää... Kaupungin miehet on kuulemma pari kertaa käyneet korjaamassa. Kysyimme miten, no maalaamalla se tietenkin valkoiseksi!! Huh huijaa... Vuosi takaperin on kuulemma kattoa käyty ulkoapäin tutkimassa --> ei vuotoa. Samoin päädystä saumaukset on laitettu uudestaan. MUTTA ei avattu seinää, ei kuivattu, ei mitään. Ja näin on siis tämä kaupunki korjannut asunnon!! Joo, olemme tyytyväisiä nykyiseen kotiimme =) On tämä vanha (rakennetty -50 luvun lopulla), mutta sentään kunnossa ja siistissä kunnossa verrattuna tuohon.

SIRPI, kiitos kommentoinnista =) Oli mukava lukea sitä!

Tästä onkin hyvä jatkaa viikkoa. Rennosti ottaen, että saisi itsensä kuntoon. Mukavaa viikkoa kaikille!