Lapset kirmasivat kesälomalle =) Juhla oli kiva ja haikealla mielin eskariope jakoi lapsille todistuksia. Taisi siinä muutamalla äidilläkin silmän kulma kastua... On se kumma, miten on samaan aikaan niin iloinen ja surullinen. On hienoa, että Kuopus on kasvanut niin hurjasti eskarivuoden aikana ja opettajat ovat olleet aivan loistavia, koulussa odottaa mukava opettaja ja kesäloma alussa. Mutta samalla niin tavattoman surullista tajuta, ettei sama eskariope enää ensi syksynä olekaan odottamassa lapsia luokkaan aamulla =( Lapsista on pidetty hyvää huolta eskarissa, opettaja ja apuope ovat tehneet työtään suurella sydämellä, lapsia kuunnellen. Ikävä tulee, ei sitä voi kieltää. Mutta elämä jatkuu... Opettajille muistoksi, Kuopus antoi voimavarapuput, mitkä tosin minä tein. 1602620.jpg

Esikoinenkin päätti yhteistyönsä oman opettajansa kanssa. Sinne en ehtinyt, kun kahteen paikkaan en millään voi revetä. Esikoinen siirtyy eri rakennukseen ensi syksynä. Ehkä sielläkin opettajalla on ollut haikea tunnelma ja varmasti ainakin Esikoisellakin. Lähti samantien kaverinsa perheen kanssa jätskille kesäloman kunniaksi. Hienon todistuksen neiti sai, ei voi kun olla ylpeä =) Muistoksi omalle opettajalleen Esikoinen vei ruutuvirkatun ikkunakoristeen:1602621.jpg

Lisäksi halusi muistaa ekaluokan opettajaansa, joka on opettanut myös tokalla ja kolmannella musiikkia, kortilla. Kovasti opetajat ovat tärkeitä olleet kaikki nämä 3v.

Isännälläkin alkaa tänään loma. Itse paiskin vielä ensi viikon töitä, sitten lomailen viikon. Lapset ja isäntä lähtevät mökille tiistaina, kun Kuopus on ensin käynyt kouluterveydenhoitajalla kouluunlähtötarkastuksessa. Nyt kaiketi voi viimeistään sanoa, että kesä on tullut =) Tähän asti sitä ei oikein ole uskaltanut sanoa, kun kylmiäkin kelejä on sitten kuitenkin tullut välillä. Mutta kuuluvathan ne kylmätkin kelit suomen kesään... Toivottavasti kuitenkin tulisi sopivasti lämmin kesä, kaikkea tasavertaisesti, sadetta, aurinkoa, pilviä jne. Jatkuva hellekään ei ole kivaa.

Miksun ja Minttiksen piti aloittaa myös nyt loma. Mutta se siirtyi viikolla eteenpäin. Joten ensi viikolla kaikki lapset ovat aamuvuorossa ja päivät työntäyteisiä siis. On taas opittava se, että lounaalla on kaksi koululaista hoidettavien lisäksi ;) Paljon tullaan olemaan varmaan ulkona, kun ovat luvanneet kaunista ilmaa. Meidänkin arkemme on muuttunut kesäaikaan, eli nukumme toisinaan ehkä pitkään, kun ei kenelläkään ole kiirettä mihinkään. Omalla tavallaan ihan ihanaa, joskin kyllä syksyllä tiedän, että paluu arkeen on myös ihanaa ja odotettua =)

Mukavaa viikonloppua kaikille ja onnea kaikille kevään ylioppilaille, ammattiin valmistuneille, peruskoulunsa päätäneille sekä stipendin saaneille!!