Viikko on taas soljunut käsien läpi ihan huomaamatta. En meinannu tänään tajuta ollenkaan, että on perjantai. Kovasti ihmettelin, kun Aatun ja Siirin äiti otti hoitokassinkin mukaan... Mutta selvisihän tämä viimein, kun Esikoinen siitä huomautti =) Kaikki pienet hoidokit ovat olleet aamuvuorossa, joten tohinaa on riittänyt. Kerhokin alkoi Miksulla ja Aatulla tällä viikolla. Maanantaina oli aamun ohjelmassa kaupassa käynti ja ulkoilua. Iltapäivä meni unien parissa kaikilla, jopa Aatukin sammui lounaan jälkeen. Ninni ja Kuopus tulivat ennen klo 13 ja olin heille haalinut väristyskuvia ja erilaisia tehtäviä tehtäväksi. Olivatkin suhteellisen hiljaa... Vain muutaman kerran piti käydä muistuttelemassa. Pienten lähdettyä, lähdettiin Ninnin ja Kuopuksen kanssa ulos. Tiistaina oli kerhopäivä, ja eka kerho kesti vaan 2t. Sinne reippaasti lähdettiin aamulla kävellen ja oltiin Minttiksen sekä Siirin kanssa kerhon lähellä leikkikentällä koko 2t. Sitten haettiin kerholaiset ja suunnattiin syömään. Ruoka maistuikin ainakin ulkona riehuneille hyvin ja unikin voitti ihan jokaisen lounaan jälkeen. Ninni ja Kuopus jälleen yritti kovasti olla hiljaa.. Luin ainakin 3 kirjaa heille, siinä kun ovat rauhallisesti ja hiljaa. Pienten lähdettyä välipalan jälkeen, me loput suuntasimme jälleen ulos. Keskiviikkona aamu kului askartelun merkeissä. Tehtiin tuhatjalkaisia, tosin Aatun mielestä tuhatjalkaiselle riittäisi ihan hyvin kolme jalkaa ;) Aatu ja Miksu harjoittelivat saksien käyttöä leikkaamalla valmiiksi piirretyt ympyrät matoihinsa. Ajattelin ensin, että saavat itse piirtääkin ympyrät, mutta näin haroitusta tuli enemmän, kun piti leikata viivaa pitkin. Jos olisivat itse tehneet, piirtäminen olisi jäänyt ja olisivat leikanneet suoraan. Pienempien kanssa harjoiteltiin enemmän liiman käyttöä (olin leikanut ympyrät valmiiksi), sen levittämistä ja liimaamista. Isommilta se sujuu jo suhteellisen hyvin. Hienoja matoja tulikin. Ninni tuli ennen Kuopusta, kun Kuopuksella oli pitkä päivä. Olin taas kerännyt puuhaa, värityskuvia jne, mutta lueskeli kirjoja ja leikki barbeilla. Välipalan jälkeen, kun kaikki alle eskari-ikäiset olivat lähteneet, aloimme sitten Kuopuksen ja Ninnin kanssa tekemään tuhatjalkaisia. Heidän kanssaan se olikin ihan erilaista, osaavat jo niin paljon itse. Jalkojakin tuli, ellei nyt ihan tuhatta, niin ainakin lähelle ;) Tässä kuvia :

Ensin pienempien kuvat, liima ei ole vielä kuivunut, joten se näkyy valkoisena vielä:

1863218.jpg1863224.jpg1863230.jpg1863227.jpg

 

Sitten Ninnin ja Kuopuksen =) Jatkoivat ihan itse torstaina töitään. Tuhatjalkaiset ovat menossa naamiaisiin ja heiltä löytyy mm. sydämet, kun oikein tarkkaan katsoo =))

1863233.jpg1863237.jpg

 

Torstaina oli sitten kerhopäivä. Sinne lähdettiin taas kävellen, vaikka vähän ripottikin vettä. Eihän meitä ole sokerista tehty. Sadevaatteet vaan päälle, niin pienen sateen kestää kyllä. Ja itseasiassa, vettä ei juurikaan tullut, kun kerholle käveltiin. Mutta kun Miksun ja Siirin kanssa astuttiin ulos kerhon pihalla, sitä sitten tulikin =( Miksulla ja Siirillä oli tietty ihan mukavat oltavat rattaissa, mutta itse olin kyllä kuin uitettu koira vartin kävelyn jälkeen. Kaupan kautta kuitenkin tultiin takaisin, mutta sisälle tultiin. Kerholaiset haettiin sitten autollla, kun sitä vettä tuli silläkin hetkellä kuin saavista kaataen. Yksi kastuminen riitti minulle sille päivälle. Uni tuli taas jokaisen silmään lounaan jälkeen. Ninni ja Kuopus jatkoivat tuhatjalkaisiaan ja olivat suhteellisen hissuksiin. Ulos ei lähdetty välipalankaan jälkeen, kun sitä vettä sitten tuli edelleen. Pelattiin Maatila-peliä ja Muistipeliä. Leikkiä riittää kullä ilman mitään ihmeempiä ohjattuja juttuja, mutta välillä on kiva puuhastella yhdessä. Tänään perjantaina oli sikäli erilainen päivä, että Miksu ja Minttis tulivat vasta klo 10 maissa. Siirin kanssa aamulla leivottiin perunarieskoja. Tai ei ne Siiriä kovin kauaa jaksaneet kiinnostaa, mutta taisi pari taputella pellille. Innokas jauhojen kaataja kyllä oli =) Aatu nukkui pitkään, heräsi vasta juuri ennen Miksun ja Minttiksen tuloa. Yksin sain sitten paistella rieskat, kun oli iso joukko leikkimässä ja leikit sujui todella hienosti. Ei ollut kukaan kiinnostunut paistajan tehtävästä. Saatiin kuitenkin nakkikeiton kanssa tuoreita perunarieskoja. Oli muuten hyviä =) Välipalallakin niitä sitten syötiin. Aatua lukuunottamatta kaikki nukkuivat päikkärit. Aatu ja Siiri haettiin poikkeuksellisesti jo 13.30 aivan yllättäin, johon sitten heräsi myös Miksu ja Minttis. Onneksi oltiin menty ajoissa nukkumaan. Ihan hetkeksi ehdittiin vielä Ninnin ja Kuopuksen kanssa uloskin. Ja Ninnin lähdettyä kotiin, otimme heti suunnan tallille. Kuopuksella ja Esikoisella oli tänään ratsastustunti. Kuopus oli nyt toista kertaa samalla tallilla Esikoisen kanssa. Ja oppi keventämään =)) Voi sitä ilon ja riemun määrää, kun senkin oppi tuosta vaan =) Viime kerralla sitä haki ja haki, epätoivoisesti. Tänään se lähti kerrasta menemään aivan oikein! Piti oikein silmiä hieraista...

Viikko on ollut melko rankka, kun on joka aamu herännyt vartin yli 5. Näinä viikkoina ei takaisin nukkumaan kannata mennä. Miksun ja Minttiksen pitäisi tulla puoli 6, mutta käytännössä tulevat useinmiten vasta varttia vaille, ja sitten vartin yli 6 tulee sitten Aatu ja Siiri, klo 7 taas täytyy herättää omat lapset kouluun. Se on niin rikkonainen, että menee vaan sekaisin, jos menee joka välissä nukkumaan. Joten olen yrittänyt sinnitellä hereillä sängyssä sen aikaan, että Miksu nukahtaa uudestaan ja noussut sitten ylös. Yhtenä aamuna kyllä nukuin pommiin, kun Miksu oli hereillä vielä Aatun ja Siirin tullessa. Jäin sitten pötköttelemään sängylle ja onneton menin nukahtamaan =( Esikoinen tuli herättämään hädissään kymmentä vaille 8, kun kaverinsa oli koputtanut oven takana ja herättänyt hänet. Onneksi Kuopus meni vasta puoli 10, hänen kanssaan aamu olisi ollut katastroofi. Esikoinen selvisi hienosti kouluun 8.20, kun laitoin hänelle aamupalan ja eväät valmiiksi. Ja olin kyllä koko aamun ihan töttöröö! Eli nukkumaan ei saa mennä.

Ensi viikolla Aatu ja Siiri ovat iltavuorossa. Saa nähdä, tuleeko pitkiä iltoja. Ainakin keksiviikkona on Kuopuksen vanhempainilta, siitä esitin toiveeni, että sinne pääsisin. Ja varmaan se onnistuu. Mutta nyt nukkumaan... Ihanaa, huomenna saa nukkua =)) Tällaisen viikon jälkeen sitä osaa arvostaa, jos saa nukkua edes klo 8. Huomenna saa kyllä nukkua pidempäänkin, onneksi =)

Mukavaa viikonloppua kaikille!