Hengissä täällä ollaan, vaikka blogi onkin saanut odottaa päivitystä =) On ollut melkoisen rentoa ja rauhallista. Viikolla 35 ei ollut kuin Aapeli kolmena päivänä hoidossa. Aatu ja Siiri olivat kotona, Minttis ja Miksu lomalla. Aapelin kanssa sitten touhuttiin kolmena päivänä. Ja hänen kanssaan kaksin saa tosiaan touhuta. Kun ei ole sitä leikkikaveria muuten. Kulki aikalailla minun perässäni, ja ruuan laittaminenkin oli vaikeaa. Mutta muuten on mukavasti lähtenyt Aapelin kanssa sujumaan. Toisten lasten kanssa ei vieläkään paljoa leiki, mutta kontaktia ottaa ainakin Siiriin kovasti =) Askarreltiin Aapelin kanssa leppäkerttukin, josta unohdin napata kuvan. Mustasta kartongista leikkasin valmiiksi ympyrän ja punaisesta siivet. Aapeli sai sitten itse liimata mustat kartonkitäplät siipiin ja siivet vartaloon. Lopuksi liimasi vielä silmät. Kovin innostunut Aapeli ei vielä ole askartelemaan, saksia ei suotu edes käteensä ottamaan. Mutta eipä tuo haittaa =) Tehdään sen verran, kun kiinnostusta riittää.

Viikolla 36 oli sitten Aatu ja Siirikin hoidossa. Siiri tuli aamulla klo 8 maissa ja Aatu eskarin jälkeen Papan saattelemana. Aapeli oli hoidossa keskiviikkona ja perjantaina. Eli muina aamuina oltiin Siirin kanssa kaksin. Yhtenä aamuna mentiin leikkikentälle leikkikavereiden toivossa, mutta ei sielläkään ollut ketään =( Yhtenä aamuna saatiin omalle pihalle kaveri leikkimään. Yksi aamu oltiin sisällä leikkimässä. Siiri jaksaa kyllä keksiä leikkejä toi mukavasti, ei tarvitse kuin olla mukana =) Ja saa ruuankin tehtyä rauhassa. Aapelin kanssa kovasti tutustuivat ja Siiristä kuoriutui oikea hoivaaja, kun auttoi takkia Aapelin päälle, etsi kenkiä, ojensi pyyhettä jne. =D Aatu tuli tosiaan sitten eskarin jälkeen, eikä tätä hiljaista hetkeä oikeastaan ollut lainkaan. Sain juuri ja juuri lapset nukahtamaan, kun Aatu tuli. Aatulle sitten keksittiin kovasti tekemistä. Esillä oli palapelejä, kynät, paperit, liimaa, sakset, Play Mobilet ym. Aina löytyi jotain kivaa puuhaa =) Mutta moni asia tuntui myös "pienten puuhalta", mitä iso eskarilainen ei sitten voinut enää tehdä ;)

Tällä viikolla ollaan oltu Siirin kanssa taas kaksin maanantaina ja tänään. Eilen oli ja perjantainakin tulee Aapeli. Mutta Aatu ei tule tällä viikolla eskaristakaan hoitoon, vaan menee kotiin. Maanantaina puuhailtiin sisällä. Löysin kivat pelikortit, toisissa opetellaan numeroita, toisissa sanoja. Ne on olleet kovasti mieluiset ja hienosti on Siiri numeroita oppinutkin =) Ihan vahingossa ja leikin varjolla vielä =)Aapelin kanssa ollaan kuvakortteja katseltu ja nimetty. Tosin nimeäminen jää vielä täysin mulle, Aapeli kyllä löytää pyydetyn kortin. Eilen aamulla rakennettiin iso junarata ja sillä jaksoivat leikkiä koko aamun! Aapeli otti kovasti kontaktia Siiriin, mutta ei aina niin Siirin mielestä mukavalla tavalla ;) Oli kuitenkin hieno seurata, miten kommunikoivat keskenään, vaikka Aapeli ei vielä puhukaan mitään. Eilen myös askarreltiin. Olin ensin ajatellut tälle viikolle syksyisen puun askartelua, mutta koska nuo puut ei vielä kovin syksyisiltä näytä, se tuntui hassulta. Maanantaina Siiri löysi kärpässienen ulkoa ja siitä puhuttiin, mistä sitten tuli idea tehdä kärpässieniä. Sitten piti vaan miettiä, mikä tapa olisi sellainen, että Aapelikin oikeasti voisi tehdä itse. Ja tällaisia niistä sitten tuli:

1252493671_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli ihan kartonkityönä sekä vähän silkkipaperin rypytystä =) Sekä liimaamista =) Siiri jo leikkaa hienosti ja rypytyskin sujuu hienosti. Tänään oltiinkin sitten ulkona, kun oli niin mukava sää.

Meidän Osmo-kisusta on kasvanut oikea pojan veitikka =) On usein siellä, missä lapset leikkii ja tykkää lapsista kovasti =)

1252494070_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1252494002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1252493919_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1252493812_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensi viikolla palaillaan normaaliin arkeen, mikä tänä syksynä on löysempi, kuin viimeiset 2,5v on ollut. Ihan kiva olla välillä näinkin. Kerhossa kävijöitäkään ei ole nyt yhtään, niin ei ole kerhopäiviäkään. Aamut on siis mukavan rauhallisia =) Siiri ja Minttis ovat ainoat, jotka ovat joka päivä koko päivän hoidossa. Välillä sitten Aapeli mukana menossa. Ja Aatu parillisina viikkoina eskarin jälkeen myös. Miksu on vain joka kolmas viikko eskarin jälkeen hoidossa. Minttis tulee ensi viikolla, on heilläkin lomat nyt lomailtu vähäksi aikaa. Siiri onkin jo kovasti kysellyt ja kaivannut kaveriaan =) Ensi viikolla vietämme myös omenaviikkoa. Ainakin syöden omenoita ja varmaan myös joku omenainen askartelukin, ehkä =)

Nyt pitää mennä laittamaan välipalaa valmiiksi =) Mukavaa loppuviikkoa kaikille!