Eli lasten ja enkelien päivä on tänään. Ja tähän liittyen askartelimme tällä viikolla enkeleitä =) Tässä Siirin ja Aapelin enkelit:

1254657158_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Erilaisista papereista leikeltiin siivet, vartalo, pää ja kengät. Jalat, kädet ja hiuket langasta. Aapelille leikkasin kaikki osat, kun ei edelleenkään halua saksiin tarttua. Siirille leikkasin kengät ja pään. Ihan kiva työ oli. Papereista irronnutta hilettä oli kyllä kaikkialla päivän päätteeksi =) Minttiksen ja Kuopuksen kanssa tehtiin näitä perjantaina, mutta kuvaa en saanut, kun kamerasta oli akku tyhjä =(

Muutoin oli taas aika rikkonainen viikko. Maanantaina tuli vain Aatu eskarin jälkeen hoitoon. Tiistaina oli Aapeli ja Siiri hoidossa. Keskiviikkona ei tullut ketään. Torstaina Minttis ja Aapeli, perjantaina vain Minttis. Ensi viikolla Aatu ja Siiri eivät tule ollenkaan, joten ollaan Minttiksen kanssa tiistaita ja torstaita lukuunottamatta kaksin. Tiistaina ja torstaita tulee sitten Aapelikin. Toivottavasti nuo ilmat paranis, olis mukavempi olla ulkona. Mitään sen ihmeempiä suunnitelmia ei ole ensi viikolle. Jos Minttis nukkuu aamulla pitkään, voitaisiin joku päivä lähteä käymään kirjastossa Kuopuksen kotiuduttua koulusta.

Palapelit on taas olleet suosiossa ja ostinkin pari uutta 60 palan palapeliä viikolla. Jännä, miten nuo leikit menee jaksoittain. Joskus on kausia, että leikitään kotia kokoajan, sitten toisinaan eläimillä, joskus palapelit on kova juttu, toisinaan taas lautapelit jne. Osa leluista unohtuu aina välillä joskus pitkiksikin ajoiksi, kunnes joku taas muistaa kaivaa ne esiin =)

Perjantaisin on kirjastossa satutunti. Aikaisemmin ei olla siellä oltu, kun kahtena päivänä kiireellä ollaan menty kerhoon. Olen sitten pyhittänyt kolme aamua rauhallisempaan rytmiin. Nyt kun ei ole kerholaisia, ajattelin, että voisikin mennä. Mutta viime perjantaina tajusin, että meidän Kuopus menee kouluun perjantaisin vasta klo 10.15 =( Eikä kyllä suostu yksinään lähtemään kotoa. Ja jos ottaisin mukaan, joutuisin kesken laittamaan kouluun. Ja koska kirjaston ja koulun välillä on vaikea tien ylitys, pitäisi minunkin lähteä lasten kanssa kesken pois. Joten taitaapi jäädä edelleen satutunnit meidän osalta väliin. Vähän harmittaa, kun ehdin jo innostumaan niistä =(

Viime viikonloppuna saimme sijaislapsen ;) Nimittäin siskoni toi "leskeksi" jääneen gerbiilinsä meille. Tarkoitus oli totuttaa omat ja sijaisgerbbu keskenään, mutta se meni pipariksi =( Terraan laitettiin väliseinäksi verkko, jolloin omien tila pieneni jonkun verran siitä, mihin olivat tottuneet. Tuloksena se, että toisleta paloi pinna ja päätyivät veriseen tappeluun =( Pahemmilta vammoilta onneksi kuitenkin säästyttiin, mutta nyt omat ovat yhdessä terrassa ja sijaisgerbbu omassaan. Kuitenkin vierekkäin, että näköyhteys toimii, jos nyt tuollaisilla eläimillä sellainen niin toimii. En olisi ollenkaan varma, että ymmärtääkö ne ilman hajuaistia, että lasin takana on vieras gerbbu... Mutta seuraa kuitenkin on Rulla-gerbulla, kun kissat "juttelevat" ja muutenkin meillä on tätä elämää tässä enemmän, kun hänen entisessä kodissaan. Näyttäisi tuo viihtyvän, innoissaan toheltaa koko päivän. Järsii puita, tekee pesää heinästä ym. ja seurustelee kissojen kanssa kattoverkon läpi =) Hyvin sosiaalinen ja rohkea yksilö on hänestä kuoriutunut täällä. Omat ovat olleet sovussa saatuaan ison terran itselleen. Ja kyllä nuo hoitolapsetkin jaksavat hiirten touhuja katsella ja seurailla ihmeen paljon =)) Välillä nauretaan niin paljon, että meinaa ihan happi loppua!

Nyt mukavaa sunnuntaita kaikille, vaikka tämäkin sunnuntai alkaa olemaan kohta jo illassa =) Lähden kahvin keittoon, ja herkuttelemaan suklaapiirakalla!