Aina vaan ollaan lähempänä joulua =) Kuukauden päästä saapi kaivaa jouluvalot esiin. Ihan vielä ei viitti ;) Vaikka ajattelinkin kyllä noille omille tytöille kaivaa, kun Kuopus pelkää pimeää. Nukkuu levollisisemmin, kun enkelivalot vähän valaisee.

Taas on luvattoman pitkä tauko ollu päivittämisessä. Mutta eipä tässä mitään ihmeempiä ole tapahtunut =) Lasten kanssa päivät kuluu omalla painollaan. Syyslomalla oli torstaina enemmän tohinaa, kun Aatukin oli koko päivän hoidossa. Vain Miksu puuttui, muuten oli kaikki paikalla ja omat tytötkin. Sai lounastakin tehdä enemmän =) Syysloman jälkeen, eli viime viikolla, mulla oli maanantaina yksi lomapäivä. Oltiin Kuopuksen kanssa lääkärissä. Koko viikko oli aika vauhdikas. Siiri ja Minttis nauttivat toistensa seurasta ja minä yritin saada keskiviikkona ja perjantaina aikaiseksi jotain sellaistakin puuhaa, että Aapelikin olisi mahtunut heidän kanssaan samaan touhuun. Pelailtiin mm. lautapelejä ja ulkona leikittiin hippaa ja väriä. Tosin näin pienellä porukalla se oli vähän hankalaa, mutta hauskaa kumminkin =) Minttis alkaakin jo ottamaan myös Aapelia mukaan. Yläkertaan on muuttanut uusi lapsiperhe, jossa on 2 alle kouluikäistä poikaa. Heidän kanssaan ollaan pariin kertaan oltu samaan aikaan ulkona ja Aapeli on kyllä ujuttautunut heidän joukkoonsa kiitettävästi. Viime viikolla askarreltiin Pyhäinpäiväksi kynttilät. Meinasi ideat olla loppu, kun tuntuu, että ollaan kaikenlaisia kynttilöitä tässä vuosien varrella tehty. Voisihan niitä tehdä uudestaankin ja jossain vaiheessa pitääkin tehdä. Mutta kun vielä on saman perheen lapsia, kun on alustakin asti ollut, ei haluaisi. Löytyihän se idea vihdoin kirjoja selatessa, kiitos aika laajan askartelukirjastoni =)) Lähdettiin tekemään mosaiikkiajatuksella niitä. Ja tällaisia niistä tuli:

1257174085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eli hopeapaperista leikeltiin pieniä neliöitä, jotka sitten liimattiin kynttiläksi. Minä piirsin ensin kynttilät. Liekki tehtiin myös mosaiikkityönä kullan värisestä paperista. Senkin olin piirtänyt ensin ja autoinkin enemmän siinä, että saataisiin siitä tosiaan liekin näköinen.

Perjantaina juhlittiin Aatun synttäreitä herkuttelemalla. Kaikenlaista olikin tarjolla, kaikkea sellaista, mistä tiedän Aatun pitävän =) Ekaa kertaa en ollut sankarin ostanut herkkuja, yleensä käydään yhdessä ne ostamassa. Mutta koska Aatu on aamupäivät eskarissa, piti yrittää itse muistella hänen herkkujaan. Ja ihan hyvin onnistuinkin. Pieni lahjakin on ollut tapana antaa, ihan parin euron muisto juhlista. Tälläkertaa se oli pieni legopaketti.  Viime viikolla täytti myös oma esikoiseni 11v. Eli juhlittu ollaan viime viikolla paljon =)

Tällä viikolla olenkin aamupäivät taas Siirin kanssa kaksin vielä keskiviikkona (tänäänkin olin), mutta muuten on Aapelikin seurassamme. Eskarin jälkeen tulee sitten loput. Aatun ja Siirin hoitoaikoihin tuli vähän muutoksia, ja Aatukin tulee nyt useammin eskarin jälkeen hoitoon. Vain joka kolmas viikko on hänellä "hoitovapaa" entisen joka toisen viikon sijaan. Ihan kiva, ovat tälläkin viikolla sitten kaikki koolla ja sen on tänäänkin kuullut ja nähnyt =) Ovat niin onnessaan ja leikki sujuu. Tuntuu, että aika loppuu kesken. Ensi viikonloppuna on isänpäivä ja siihen pitäisi jotain keksiä. Lahjaksi on idea, jos vaan löydän tarvikkeet. Kortti on vielä hakusessa... Mutta ehkä se tästä selkiytyy...

Sikainfluenssa on paljon puhututtanut ja tulee varmaan paljon vielä puhututtamaankin. Itse olen sitä mieltä, että sitä hysterisoidaan ihan liikaa ja osittain turhaan. Omille lapsille jaettiin perjantaina rokotuslupalappu. Se on pistänyt miettimään. Toisaalta se tuntuu turhalta, mutta entäs jos sittenkin iskee se rajumpi versio juuri meidän huusholliin. Ja onko se sitten turvallinen vai ei? Toisaalta, kahdesta pahasta on valittava paha... Kumpi sitten onkaan se pienempi paha? Mietin myös itseäni. Ihan jo talouden kannalta. Jos tauti iskee meidän perheeseen, se tietää työttömyyttä ilman tukea minulle. Eikä siihen sitten välttämättä riitä ihan vaan muutama päivä. Jaa-a, en tiedä. Jos se sitten vaikka suojaisikin meitä ja säästyttäisiin siltä. Mutta entäs jos rokotuksesta tulee jotain? Olisi kiva kuulla mielipiteitä asiasta! Puolesta ja vastaan =) Millä perusteilla joku on lapsensa antanut rokottaa, millä perusteilla taas ei?