Tänään olikin aamulla tosi epäilyttävä keli ja ehdin jo pelätä ukkosta. Mutta ei sellasta tullut kuitenkaan. Ei edes pientä pisaraa vettä tullut, vaikka taivaan ranta oli tosi musta ja muhkea. Mutta kiva näin, muuten ei oltais päästy ulos.

Tänään noustiinkin jo klo 7. Harvinaisen aikaisin Tuutikin aamuksi. Esikoinen oli vielä nukkumassa, Kuopus leikki omia leikkejään olohuoneessa. Tyhjennettiin siinä aamulla Tuutikin kanssa tiskikonekin ja lajiteltiin pyykkejä :) Tuutikki tykkää auttaa kotihommissa, vaikka tosi vähän teenkin niitä Tuutikin ollessa. Mutta sitä paikkojen siistimistä on väkisinkin ja se sujuu mukavasti yhteistuumin. Oltiin sitten jo klo 9 ulkonakin :) Omalla pihalla taas, kun ei viitsitty lähteä kauemmaksi. Siitä pääsisi helposti sisälle, jos ne pilvet päättäisivät jytistä. Sen verran kylmä oli, kun aurinkokin oli pilvessä, ettei allastakaan laitettu. Leikittiin hiekkalaatikossa ja isommat lapset rakensivat pihalle esteradan. Leikkivät heppaa ja hyppivät esteitä kilpailuissa :) Tuutikki sitä menoa vain ihmetteli hämillään, ei tainu oikein ymmärtää, että miten ne toiset sillain pomppii lapioiden yli.

Syöttötuoli sai jäädä tänäänkin tyhjilleen ja päivän päätteeksi pesin sen ja pistin jo pois. Suotta se tuossa pyörii jaloissa. On kuitenkin helppo ottaa esille, jos vaikka yhtäkkiä haluaisikin Tuutikki siihen.

Päikkäriaikaan iski minuun kumma väsy ja torkuin sohvalla koko tunnin :) Jäi keittiö siivoamatta ja lattia pyyhkimättä. Mutta eihän tuo nyt maailmaa kaada kuitenkaan. Huomenna sitten siivotaan kunnolla Esikoisen ja Kuopuksen kanssa.

Välipala syötiinkin ulkona viltin päällä :) Oli se vähän hankalaa, kun välipalaksi oli viiliä ja mansikoita. Kuinkas muuten, kun eilen tuli noita mansikoita ostettua. Nyt on muuten ihana mansikkapiirakan tuoksu, kun viimesistä tein piirakan viikonlopuksi :) Tuossa uunin päällä se nyt jäähtyy ja tuoksuu.... Mutta viili tuli syötyä ja oli kivaa vaihtelua lapsillekin.

Kovasti olen miettinyt jotain kivaa kesäistä askartelua sadepäivän varalle. Muutama ajatus onkin, kun vain jaksaisi tunkea itsensä Tiimariin ostamaan tarvikkeita. Meidän Tiimari on niin hirvittävän ahdas, että sinne ei todellakaan halua mennä lasten kanssa. Pitää vain joku päivä mennä Tuuikin lähdettyä ja miehen tultua kotiin. Kertoilen sitten, mihin päädyin :)

Nyt on viikonloppu edessä ja juuri lupasivat huomiseksi tänne ukkosta. Jee, helpottaiskohan se tätä kuumuutta yhtään. Taitaa jäädä huomenna pyykit pesemättä, jos kovin ukkostaa koko päivän.

Mutta nyt pari lepopäivää ja maanantaina taas uusin ajatuksin eteenpäin :)