Ihanan ilman antoi tälle päivälle. Vettä tulee saavista kaataen ja tuulee niin, että pienimmät ei pysy pystyssä. Aamulla käytiin kuitenkin ulkona kastamassa nenämme, kun käytiin kaupassa. Mutta muuten ei kyllä huvittanut ketään olla ulkona. Sisäleikit kutsui tällä ilmalla =) Vaikka ei siihen kauppareissun jälkeen kovin paljoa aikaa jäänytkään leikille. Minulla se meni ruuan laitossa. Ruoka maistui tänään kaikille muille, paitsi meidän Kuopukselle (joka ei yleensäkään syö mitään). Tuutikki, Nipsu ja Niisku söi hyvällä ruokahalulla kerma-kanakastiketta ja perunamuussia =) Jälkiruuaksi syötiin yhdet naapurin isännän tarjoamat omenat. Ystävällinen naapurin isäntä toi meille pussillisen omenoita omasta puustaan, ettei jää sinne talveksi. On se kiva, kun on mukavia ihmisiä =) Ja on muuten kerrassaan hyviä omenoita!

Tuulesta ja sateesta huolimatta Tuutikki nukkui ulkona rattaissa päikkärit ja uni maistuikin kivasti siellä vähän kosteassa ilmassa. Piti käydä vähän herättelemässä, että ehtii syömään välipalaa ennen äitinsä tuloa. Välipalaksi tehtiin isompien lasten kanssa omenaherkkua =) Mulla on sellanen tosi yksinkertainen, nopea ja helppo omenaherkkuohje. Annanpa sen tässä teillekin:

OMPPUHERKKU

omenoita
200g voita/margariinia
2 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
4 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjouhoja

Kuori ja lohko omenat. Sulata voi ja sekoita se kuiviin aineisiin.
Asettele (tai romauta) omenat voideltuun mikroaaltouunin kestävään
vuokaan ja levitä seos päälle. Ripottele halutessasi vielä hitunen
lisää kanelia annoksen päälle ja lisää muutama nokare voita.
Kuumenna herkkua 15 minuuttia mikrossa täydellä teholla.
Tarjoa lisukkeena vanilijajäätelöä tai -kastiketta.
**

Ja se on oikeasti hyvää, vaikka mikrossa kypsennetäänkin. Mä en tykkää yleensä mikrosta valmistettavista ruuista, mutta tämä on kyllä poikkeus =) Päälle vaahdotin Vanillaa ja kyllä maistui kaikille. Suorastaan loppui kesken... Tuosta annoksesta tuli sellanen halkaisijaltaan n. 20cm kokoinen uunivuuallinen (korkeus n. 10cm). Omenoita tietty voi laittaa maun mukaan. Ja energiaakin tulee kivasti, kun on kaurahiutaleita mukana noin paljon.

Välipalan jälkeen lähdettiin sitten käymään kangaskaupassa ostamassa uuteen pöytäämme kerniliinan. Löytyikin ihan soma liina =) Lopun ajan lapset halus olla myrskystä huolimatta ulkona ja sitten oltiinkin. Esikoinen tuli sisälle, kun paleli. Mutta toiset riehu lätäköissä ja pomppi kurassa minkä ehtivät. On se sitten kivaa olla lätäkössä ja kurakossa... Hakemaan tulleet vanhemmat ei kyllä olleet yhtä innoissaan ;)

Ja nyt syömään...