Uusi viikko ja uudet kujeet, sekä yksi uusi hoidokki =) Siinähän sitä riittääkin... Miksu tulikin tänään taas pitkästä aikaa aikaisin aamulla ja mentiin vielä yhdessä nukkumaan. Esikoinenkin meni kouluun vasta klo 9.30, saimme siis nukkua melkein klo 8 asti. Mutta jostain syystä en osaa kunnolla nukkua sitten enää kerran jo ylös noustuani. Se on sellaista koiran unta. Mutta kiva, kun saa kuitenkin edes nukkua sitä koiran unta =) Epeli ja Piipero tulivat sitten klo 8 jälkeen heti. Hienosti Piiperokin meille jäi. Lelut oli niin jänniä, kuten myös toisten lasten puuhastelu, että puuron syömisestä ei meinannut tulla mitään.

Kun olimme saaneet Esikoisen turvallisesti kouluun, aloimme itse suunnata ulos. Potan kautta tietenkin. Mutta vessan ovipas olikin lukossa! Ajattelin ensin, että Kuopus on mennyt vessaan ja pistänyt oven lukkoon taatakseen vessarauhan itselleen (tässä huushollissa se taataan vain niin ). Sanoinkin Miksulle, että odotellaan vähän aikaa, mihin Kuopus hölmistyneenä vierestäni totesi, että tässähän mä olen... Niin, siinä se tosiaan oli. Mutta vessan ovikin oli totaalisen lukossa, kahva ei kääntynyt suuntaan eikä toiseen. Miksulla kova kakkahätä. Laskin moneen kertaan lapset, ettei kukaan heistä vaan ollut vessassa (Miten niin aamulla väsynyt??). Totta se oli, vessan ovi pysyi lukossa, vaikka kuinka ajattelin, että eihän se mitenkään ole mahdollista. Eihän??

Hetken päästä sieltä alkoi kuulumaan aivan kaameaa ulinaa... siis aivan järkyttävää... ja sitten joku raapi ovea vessan puolelta. Sen jälkeen ulina muuttui mouruksi ja ymmärsin, että kissahan siellä oli. Miina-kissakin tuli ihmettelemään, että mitä se hänen kaverinsa oikein parkuu. Vessassa oli pyykkikone päällä, joka linkosi ja kuivausrumpu pyörimässä, ilma siis aikasta kuuma ja kostea =( Voi kissa parka... Ei auttanut muu, kuin ottaa luuri kouraan ja soittaa talonmies paikalle. Vähän hän oli ihmetelly, kun ilmoitin, että meillä on sellanen ongelma, että kissa on vessassa ja vessan ovi lukossa. Meidän ovissa on vanhan malliset kahvat ja lukot, eli se kahva kääntyy ylöspäin. Siinä ei ollu mitään avaimen paikaan ulkopuolella, niinkuin ennen on ollut. Sellaisen olisin osannut itsekin avata. Ystävällisesti talonmies tuli kuitenkin paikalle ja avasi koko lukon, saadakseen oven auki =)) Mielenkiintoista... Siinä oli 4 lasta tapittamassa vieressä =) Oli se näky. No, saatiin kuitenkin ovi auki ja kissa ulos. Ulos ei enää ehditty, kun piti odottaa sitä talonmiestä kuitenkin sen verran kauan. Piipero olikin sitten jo ihan yliväsynyt ja nukkumaan meno vähän kiukutti. Uni vaivutti kuitenkin lapsen makkariin ja unta riittikin yli kahdeksi tunniksi.

Toisten kanssa alettiin laittamaan ruokaa, syötiin ja mentiin päikkäreille. Piipero heräili sitten juuri sopivasti, että ehti syömään yhdistetyn lounaan ja välipalan ennen kotiin lähtöä. Miksukin siitä sitten lähti välipalan jälkeen. Epeliäkin aamuinen tohina oli väsyttänyt niin, että unta riitti kolmeksi tunniksi hänelläkin. Iltapäivä oltiinkin Epelin kanssa sisällä, kun Esikoinen ja Kuopus lähtivät isänsä kanssa uimahalliin. Me tehtiin taas palapelejä (tykkää niistä ihan hirveesti), luettiin kirjoja ja pelattiin muistipeliäkin. Aika hurahti aivan ihmeesti, kun hakija yllätti aivan kokonaan molemmat =)

Huomenna olisi tarkoitus päästä tämän sakin kanssa viemään Kuopus kerhoon aamulla ja kävellen. Katsotaan, kuinka meidän käy... Pitääkö turvautua autoon vai ehditäänkö kävellen??