Hulinaa on riittänyt kerrakseen... Taisi tosiaan ottaa koville Kuopuksen juhliminen, ei kuitenkaan vieraat, niinkuin Teme kommentissaan epäili ;) Aikaa ei vain ole ollut istahtaa kunnolla koneelle. Ja tässä tulos, päivitystä on saatu odottaa jo reilu viikko tähänkin blogiin. Mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan... sanoo joku viisas.

Viime viikonloppuna tosiaan juhlittiin kovasti Kuopuksen synttäreitä. Rakkaat siskoseni tulivat meille perjantaina, toinen heistä toi mukanaan oman lapsikatraansakin. Toisella ei sitä vielä olekaan =) Talo oli täynnä ja ahdastakin taisi olla, mutta vältyimme kuitenkin suuremmilta kommelluksilta ja pinnojen kiristymiseltä ja loppujen lopuksi oli oikein mukavaa :) Sunnuntaina yksi serkuista lähti kotiin, kun koulu odotti maanantaina.

Maanantaina juhlimme sitten hoitolasten kanssa. Herkuttelimme välipalalla ja saipa Kuopus pari pakettiakin, toisen Miksulta. Toinen oli sitten meiltä kaikilta läsnäolijoilta. Maanantaina Epeli oli vapaalla, joten häneltä jäi nyt juhlat väliin. Maanantaina lähti lapseton siskoni jatkamaan omia opintojaan. 

Tiistaina suuntasimme läsnäolevalla (siis oman porukkani ohella siskoni ja hänen kolme lastaan) porukalla viimaa ja pakkasta uhmaten Kuopuksen kerhoon. Kuopus sai mukaan karkkipussin, josta sitten jakoi kerhokavereille synttäriherkut. Innostui olemaan kerhon loppuun asti jopa. Me toiset, yritimme olla edes vähän aikaa leikkikentällä, mutta kyllä se viima niin kova oli, ettei siellä oikein pystynyt olemaan. Niinpä suuntasimme jo aika nopeasti takaisin. Lounastakin syötiin tavallista aikaisemmin, kun Kuopus piti hakea kävellen (autoa ei käytössä). Kävin sitten Piiperon kanssa hakemassa, Epeli ja Miksu jäivät nukkumaan siskoni vahtimina päikkäreitään. Iltapäivällä ehdittiin vähän uloskin, mutta siellä olikin liukasta. Meidän pihassa on paljon hyviä liukumäkiä, mutta nyt ne kaikki oli niin jäässä, ettei nämä pienimmät lapset päässeet lainkaan ylös. Eikä se ollut kovin helppoa meille isommillekaan. Keskimmäiset näyttivät kipuavan aivan helposti ylös... Tiedä sitten, miksi näin, mutta keljua oli kuitenkin pienemmillä. Mutta tulipahan vähän ulkoiltua.

Keskiviikkona suuntasimme aamupäivällä saattamaan siskoani ja lapsiaan linja-autolle. Tuli hiljaista taloon, vaikka tässä viisi lasta senkin jälkeen oli. Esikoinen oli murheissaan, kun talo hiljeni. Hänelle tulee aina ikävä kaikkia, itku tulee aina =( Iltapäivällä käväsimme kaupassa ja olimme jonkin aikaa ulkona. Tosin, mäet oli samassa kunnossa, kuin tiistainakin.

Tänään onkin torstai ja mukavia yllätyksiä on sadellut pitkin päivää. Aamulla Piipero tulikin poikkeuksellisesti vasta 8.30. Isäntä sai onneksi heitettyä Kuopuksen kerhoon, kun en olisi ehtinyt itse. Tosin, hän ei sinne kerhoon sitten jäänytkään, kun oma kerhotäti oli sairastunut. Lapset leikki sovussa kotia lastenhuoneessa, joten olimme sisällä, ilman kiirettä mihinkään. Toisinaan on kiva olla vaan, ilman uloslähtemisen kiirettä ja vilinää. Miksukin saa harvoin leikkiä rauhassa sisällä. Piiperon päiväunet ovat nyt ajoittuneet viime päivinä todella loistavaan saumaan. Jaksaa leikkiä tuonne puoli 11, jopa klo 11, sitten annan maitoa ja pistän nukkumaan. Saan laitettua toisille ruuan ja toiset päikkäreille. Ehdin hyvin siistimään keittiön ja istahtamaankin kahvikupin äärelle, kunnes Piipero sittne heräilee syömään ja lähtee sitten pian jo kotiinkin. No, nyt kun sen tähän kirjoitin, niin ensi viikolla menee varmaan taas toisin =) Mutta ei se mitään, hän on sen verran pieni, että mielelläni menen lapsentahtisesti rytmissään. Iltapäivällä oltiin Epelin, Kuopuksen ja Esikoisen kanssa ulkona. Mutta edelleen, piha on aika surkeassa kunnossa ja ainakin Epelillä menee hermot, kun ei pääse mäkeä ylös =( Alunperin piti olla palaveri Kuopuksen kerhotädin kanssa, mutta hänen sairastuttuaan se peruuntui. Tai hoidimme sen puhelimitse, joten siihen ei mennyt paljoa aikaa.

Alkuviikosta sain jo tietää, että Miksu on perjantain kotona. Piiperohan on joka perjantai kotona. Ja tänään Epelin lähtiessä sain kuulla, että hänkin on huomenna kotona. Joten mulla on ylimääräinen vapaapäivä huomenna!!! Sen käytämme käymällä aivan ihanan perhekerhotädin luona =) Hän jäi eläkkeelle viime syksynä, mutta on varmasti jäänyt monen mieleen aivan ihanana kerhotätinä. Ja sitä hän taatusti olikin =) Oli pyytänyt isäntää kertomaan terveisiä, että jos soittaisin jossain välissä. Ja minähän soitin ja tulos oli se, että menemme käymään siellä ihan muuten vaan. Kiva juttu ! Odotan jo innolla. Aamulla emme tee Kuopuksen kanssa mitään. Iltapäivällä Esikoisen kotiuduttua koulusta, menemme sinne kerhotädin luokse. Illalla siivoamme. Lauantaina vielä juhlimme yhden ystäväperheen kanssa Kuopuksen synttäreitä.

Joten hiljenen tältä viikolta ja palaan ensi viikolla =)) Nämä yllättävät vapaapäivät ovat sitten ihania!!

Mukavaa viikonloppua kaikille!!