Harmaata ja sateista on ollut koko päivän. Aamulla sai pukea lapsille kurahousut jalkaan. Kuitenkin on niin lämmintä, että nekin hiostaa ihan kauheasti =( Mutta ulos mentiin ja mentiin leikikentälle pitkästä aikaa. Siellä olikin yllättävän väljää tänään. Onkohan monikin vielä lomalla vai sateinen päiväkö sen oli tyhjänny? En tiedä, mutta kiva niin.  Harvemmin ollaan kyseisellä leikkikentällä aamuisin, kun sinne ei kertakaikkiaan mahdu sekaan. Lapset viihtyivät hyvin, eikä olis millään tulleet ruokaa laittamaan. Alustavista sopimuksista huolimatta, Miksu ei tullutkaan tänään hoitoon. Olimme siis Kuopuksen ja Santun kanssa kolmistaan. Kuopuksella on joku ihme "ison tytön" vaihde päällä, eikä voi leikkiä "pikkulasten" kanssa ollenkaan... Hoh hoijaa... Muutenkin on äidin enkelitytöstä alkanut viime aikoina kuulumaan varsin sopimattomia ääninäytteitä enkelille. Onkohan vihdoinkin alkanut uhma pukkaamaan päälle 5,5v iässä? Koskaan aiemmin ei sellaista ole hänen kohdallaan nähty juurikaan (jotain pieniä eripuria lukuunottamatta). Toisaalta hyvä näin... olisin aika ihmeissäni.. ja huolissani, jos tuota uhmaa ei tulisi ollenkaan =) Mutta koska hän on päättänyt, ettei voi leikkiä "pikkulasten" kanssa, olen sitten saanut itse kehittää Santulle puuhaa senkin edestä. Ihan kivaa meillä kuitenkin on ollut. Ollaan paljon lueskeltu ja tehty mitä hienoimpia junaratoja. Tänään ekstemporee saimme hienon ahaa -elämyksen, kun Askartelu -lehti tuli postin mukana, että nytpä tehdään meillekin oma kärpässieni. Puolen tunnin huilien jälkeen, kun Santulle ei vaan uni tullut silmään, aloin kaivamaan esille tarvikkeita. Kuopus ja Esikoinen lähtivät iskän kanssa uimaan, joten meillä oli hyvä rauha aivan kahdestaan puuhastella. Kärpässieni saatiin tehtyä ja hienosti sujui Santulta niin liimaaminen, kuin paperin rypyttäminekin. Tässä kuva tekovaiheesta ja valmiista sienestä:

161869.jpg161870.jpg

 

Eilen juttelimme vuodenajoista ja väritimme vuodenaikakuvia. Eripuraa tuli siitä, onko nyt syksy vai kesä? Kuvan perusteella, missä oli lehdet puissa jne. voisi olla hyvinkin kesä, koska syksykuvassa puussa ei ollut enää ollenkaan lehtiä, vaan kaikki oli maassa. No, sovimme, että on syyskesä =) Joten väritimme molemmat kuvat. Kuvat oli siis aika pieniä, kaikki 4 A4 kokosella paperilla ja tarkoitus oli löytää nyt meneillään oleva vuodenaika ja värittää se. Mutta tästä epämääräisestä ajasta johuen, väritimme kesän ja syksyn =)

Olen loman aikana päivitellyt mm. meidän syksyn ohjelmaa tuonne laatikkoon. Muutoksiahan siihen voi tulla, tai lähinnä siis näitä yllättäviä päähänpistoja =) Mutta eiköhän ne juhlapyhät kuitenkin pysy omilla paikoillaan. Lisäksi laitan kuvia tuonne käsityösivuille loman aikana valmistuneista ompelutöistä (lukuunottamatta omaa hamettani, joka on tehty samasta kankaasta, kuin ne housut siellä kuvissa).

Tähän loppuun laitan vielä pari kuvaa meidän sorsavauvoista, tai eihän ne enää olleet vauvoja... Kuvat otettu siis elokuun toisella viikonlopulla.

161872.jpg

Tulivat meidän kanssa edelleen uimaan =) Kuopus kelluu tuossa viereisessä renkaassa.

161873.jpg

 

Rattoisaa viikkoa kaikille!!