Ei ole ehtinyt koneelle juurikaan. Tai ehkä se johtuu osittain siitäkin, että pikkusisko oli meillä viettämässä syyslomaa =) Oli mukavaa, kun oli seuraa ulkonakin. Viikon ohjelmaan kuului mm. kortin tekemistä isovanhemmille. Kävimme myös postissa lähettämässä ne. Miksukin oli hoidssa ti, ke ja pe. Santtu ja Kuopus olivat tietenkin tuttuun tapaan tiistaina ja torstaina kerhossa. Se aika kului tosi nopeasti virkkauksen parissa ;) Torstaina Kuopuksella oli vähän suru puserossa, kun Höpöttäjäpoika ei kuulemma ollut enää hänen kaverinsa =( Saa nähdä, suostuuko enää menemään kerhoon. Toivottavasti kuitenkin. Tiistaina olivat tehneet kerhssa enkelitaulun, mihin kerhotäti oli liimannut tutun iltarukouksen paperilla (Rakas Jeesus siunaa meitä...) paperin yläreunaan ja alareunaan sai sitten piirtää enkelin. Santun enkeli oli varsin ötökkämäinen, mutta kai niillä ötököilläkin on enkeleitä =) Ihania oli kumpikin kuitenkin. Jonaina päivänä (anteeksi, en enää muisa mikä päivä se oli) luimme Venla Sainion kirjasta Kun Isä Jumalakin innostui -kirjasta, kuinka sinitiainen sai sinisen värinsä. Lapset piirsivät tarinasta kuvan/kuvia samalla, kun luin. Ja ihania oli nekin =) Ihmeesti ne lapset, pienetkin, löytävä tarinoista jotain, mitä kuvittavat. Miksun piirutuksesta löytyi mm. paljon nurmikkoa =) Kuopus oli piirtänyt puun ja linnun, auringon ja yllätys yllätys... HÄMÄHÄKIN! Se neiti pelkää hämähäkkejä, niinkuin kaikenlaisia pieniä elukoita. Mutta siellä se keikkui puusta langan päästä =)

Nyt pitäisi siivota Esikoisen ja Kuopuksen kanssa. Mies meni tänään töihin ensimmäistä päivää sairasloman jälkeen. Raukka oli kyllä aika puhki jo aamupäivällä töissä =( Voimat liene vähissä parin viikon lepäämisen jälkeen.

Mutta vielä kuva korteista, joita siis teimme isovanhemmille. Tässä on nyt vaan kaksi korttia, kun en meinannut muistaa ottaa lainkaan kuvaa ja olin jo ehtinyt muut sulkemaan kirjekuoriin. Olisikohan ollut Miksun ja Kuopuksen kortit nämä...

228492.jpg

Toteutimme työn seuraavalla tavalla:

Laitoimme kartongille reiluja vesiväri"lammikoita". Pisaroistakaan ei voi puhua, joten siis lammikoita =). Sitten puhallettiin pillillä niitä, jolloin levisivät hienosti. Tuo puhaltaminen pillillä ei ollutkaan aivan niin helppoa, kuin alkuun luulisi. Pillillä kun yleensä imetään ;) Ja voi olla vaikeaa puhaltaa vain pilliin. Mutta hienosti jokainen kuitenkin sai vrit leviämään. Minä sitten leikkasin kehykset ja liimasin ne. Taakse laitin vielä selitystä isovanhempien päivästä. Ja korttihan siis tosiaan on lapselta omalle isovanhemmalleen/-vanhemmilleen, vaikka siinä ei suoraan olekaan lapsen "allekirjoitusta". Olin kyllä suunnitellut, että jokainen olisi laittanut oman puumerkkinsä vielä alanurkkaan, mutta se unohtui tyystin. Joten ne lähtivät nyt tämän näköisinä saajilleen =)

Ensi viikolla alkaa taas normaali arki kun olen hoitolasten ja omien kanssa tässä keskenään. Osaakohan sitä enää ollakaan =) Vaikka ottaisin ihan mielelläni pikkusiskon tänne useamminkin seuraksi ja lasten iloksi =) Perjantaina Santtu nimittäin kyseli koko päivän, mihin se tyttö meni, milloin tulee takaisin. Heräsi päiväuniltaankin kysyen ekana, missä tyttö on. Vaikka muuten oli vähän kelju päivä. Aamulla varsinkin, kun olimme kahdestaan, mikään leikki ei jaksanut innostaa. Kulki vaan ympäriinsä. Ei rauhoittunut lukemaan, rakentamaan legoilla, leikkimään autoilla, eikä mitän muutakaan, mihin yritin houkutella kanssani. Mikään ei vain jaksanut kiinnostaa. Taisi olla aika väsynytkin. Päiväunien jälkeen vähän piristyi, kun Miksukin oli paikalla. Vähän murheinen mieli oli kuitenkin selvästi jostain. Niin, että on niitä keljuja päiviä lapsillakin aina välillä, suokaamme heillekin se.

Mutta nyt siivoamaan =)