Kotiutui sitten meillekin kuumetauti. Kummallakin tytöllä kuumetta enempi ja vähempi. Esikoisellakin viime yönä liki 40, vaikka hänelle harvemmin nousee korkea kuume. Kuopuksellehan tuo on ihan normaalia. Kummallakin siis korkea kuume, päätä särkee, kova yskä ja ainakin toisinaan särkee yleisestikin koko kroppaa. Tiedä sitten, olisiko tämä sitä influenssaa sitten?? Jokatapauksessa Jasper ei tullut tänään hoitoon, vaan koitamme toipua tästä mahdollisimman pian. Esikoisen sunnuntainen ratsastustunti on vaarassa ja sitä suree nyt jo. Maanantaina pitäisi kouluunkin päästä... Alkaa jo olemaan tylsää tuijottaa oman kodin seiniä.

Eilen käytiin kuitenkin (siis kuumeesta huolimatta, miä ei eilen vielä ollut kyllä noin korkea) Kuopuksen kanssa 6v neuvolassa. Oli lääkärikin. Kaksi piikkiä olisi tullut, mutta nyt ne siirtyivät. Kuopus ei ollut tapansa mukaan kovinkaan yhteistyöhaluinen ja siitä syystä näön tarkistus jäi tekemättä. Painoa oli tullut niukasti ja pitäisi kuulemma syödä enemmän. Äidin pitäisi tarjota monipulista ja maittavaa ruokaa, sanoi lääkäri. Mutta mitäs jos lapsen mielestä se maittava ruoka on makaroonit ja maksalaatikko! Niistä ei kovin monipuolista ruoka saa aikaiseksi. Ja käsi sydämellä voin sanoa, että monipuolista ja maittavaa ruokaa on kyllä tarjottukin, kun vaan voisin vielä nielläkin ruuan Kuopuksen puolesta, niin hyvä olisi. Pitkä tyttö oli, keskiarvoa pidempi, mikä tekee hänestä vieläkin hoikemman.  Lääkäri oli muuten oikein mukava ja kohtasi lapsen hienosti, aina ei niin ole. Katsoi korvat ja kuunteli keuhkot, kaikki ok. Mutta vielä pitää kerran ainakin mennä neuvolaan, ottamaan ne rokotukset ja tarkistamaan näkö (tuskin siitä sittenkään mitään tulee...), painoakin täytyy taas kontrolloida.

Mutta nyt menen huilaamaan, kun tuli viime yönä valvottua Esikoisen kanssa. On ollut vauhdikas aamukin, kun kävin anopin tädin luona laittamassa silmätippoja. Tulikin pidempi reissu, aikaa meni tunti ja täti lähti ambulanssilla sairaalaan =(