Hiljainen viikko ei ole meillä ollut kovinkaan hiljainen... Nuhaa pukkaa lapsiin, toistaiseksi hoitolapsiin, mutta varmasti vielä omiinkin. Ollaan oltu pääsiäistunnelmissa ja ihailtu pääsiäisruohon kasvua. Kasteltukin toki ollaan ja varjeltu kissoilta, nekin kun tykkäävät kovin heinikosta ;)

Maanantaina oltiin vähän aikaa ulkona kauppareissun jälkeen. Mutta aika kylmä oli. Mihin ne ihanat aurinkoiset keväiset kelit hävisivät? Lounaan jälkeen mentiin kaikki hetkeksi huilaamaan. Minttis ulos rattaisiin nukkumaan ja me muut pötköteltiin kuka missäkin. Lapset pääsääntöisesti lastenhuoneessa. Oli nuo omatkin lapset sen verran väsyneitä viikonlopun tohinoista, että teki hyvää hetkeksi mennä huilimaan. Miksu sinne sitten nukahtikin. Iltapäivästä ei oikein ehditä uloskaan kunnolla, kun Miksu ja Minttis lähtevät sen verran aikaisin (tulevatkin tosin aikaisin, että pitkä päivä heillä silti on). Illalla nautin autolla ajamisesta! Vein Esikoisen kokkikerhoon ja oli oikein luksusta päästä autolla pitkästä aikaa. Johan se viikon lojuikin pihalla rikkinäisenä. Mutta onneksi saatiin viikonloppuna kuntoon. Mutta kuinka ollakaan, kuulin heti järkyttävän rasittavaa sirinää. Loppui heti, kun hiukankin kytkintä painoi alas. Ja aivan paniikissa vein sitten Esikoisen kerhoon ja tulin kotiin. Isäntä tiesi onneksi mistä moinen tulee, eikä ole kaiketi kovin vakavaa... Jos oikein ymmärsin. Siispä ajan vaan, vaikka se sirinä rassaakin päätä.

Eilen oli kerhopäivä ja se on aina aika kiireinen aamupäivä. Vietiin Kuopus ja Santtu kerhoon, tultiin kaupungintalon kautta kotiin laittamaan ruokaa. Hienosti jaksoi Miksu kävellä, vaikka kyytiinkin olisi päässyt. Sen v erran pitkä matka oli kuitenkin kävellä. Lounaan jälkeen suunnattiin taas kerholle ja takaisin kotiin. Kerholaisille lounasta, Minttis nukkumaan, lounaan jälkeen Santtu ja Miksu vähän huilimaan. Siinä on monta asiaa, millä kaikilla olisi kiire. Ja kun sain vielä keittiön siistittyä, olikin jo aika laittaa välipalaa. Vähän normaalia aiemmin, koska Miksu ja Minttis lähtivät tavallistakin aiemmin. Oltiin jo vartin yli 15 pihalla valmiina odottamassa äitiä. Sitten oli hetki aikaa hengähtää ja istahtaa Santun leikkien pariin. Santun lähdettyä, olikin jo kiire Tiimariin ostamaan Esikoisen koulukaverille synttärilahjaa. Ja kun  sieltä selvittiin, olikin jo taas kiire ratsastustunnille =) Siellä saatiin sitten Kuopuksen kanssa istua autossa. Eikä kyllä käynyt kateeksi ratsastajia, myrsky oli melkoinen ja vähän väliä satoi isohkojakin rakeita. Olimme ihan tyytyväisiä autossa =) Tunnin jälkeen heppa laitumelle ja kotiin. Iltapalaa naamaan ja nukkumaan =) Onneksi näitä päiviä ei ole kovin usein...

Tänään otettiin rennosti aamulla. Lapset olisivat saaneet nukkua rauhassa pidempäänkin, mutta jostain syystä kaikki heräsivät jo klo 7. Aamu askarreltiin tipuja. Tässä Miksun taidon näyte:

493987.jpg

Erivärisistä kartongeista koottuja tipuja. Vartalo on kaksinkertainen ja toinen puoli on eri värinen. Siivet, heltta ja lankajalat liimattiin kahden vartalon väliin. Esikoinen innostui näistä kovin ja ehti tekemään vaikka kuinka monta. Miksulle leikkaaminen on vielä sen verran haastavaa, että hyvä kun jaksoi tehdä näitäkään loppuun. Ensimmäisessä jaksoi vielä olla tarkka viivasta, mutta toisessa onkin jo pyöreät räpylät jne. =) Mutta pääasia on se, että on itse tehty =) Näitä meillä nyt roikkuu olohuoneen lampussa enemmän ja vähemmän ja huomenna tehdään vielä lisää Santunkin kanssa. Miksu vei omansa tänään jo kotiin. Santtu saa sitten huomenna tehdä omansa ja viedä kotiin. Huomenna kotiutuvat myös pääsiäisruohot. Voipi olla, että nämä pääsiäistipuset käyvät pyöräyttämässä muutaman suklaamunankin... Katsellaan nyt, kuinka meidän käy.

Tänään Esikoinen menee vielä synttäreille. Sitten saa tämän viikon menot jäädä taakse ja aletaan jo rauhoittumaan pääsiäiseen pikkuhiljaa. Huomenna vielä kerhopäivä ja illalla vähän siivoillaan. Sitten saa pääsiäinen tulla =)

Kiitokset Kotirouvalle ja Niinalle onnitteluista. Virallisesti olen vielä huomiseen asti 29v, joten Niinakaan ei myöhästynyt ollenkaan =)