Takatalvi =( Täällä ainakin on maa valkoisena ja vähänväliä tulee lisää räntää alas. Tiet onneksi sulaa melko nopeasti, eikä ehdi suuria loskamassoja keräämään. Useimmilla varmaan jo kesärenkaat alla, niinkuin meilläkin.

Viikko hurahti taas nopeasti. Oli aika erilainen viikko, kun oli niin erilaisia päiviä. Oli aikaista aamua ja myöhempää aamua, kummatkin niistä minusta kivoja. Aikainen herätyskään ei haittaa, kun ei ole pakko alkaa heti vouhottamaan ja lähtemään jonnekin. On ihana kaikessa rauhassa heräillä lasten kanssa. No tietty kerhoaamuina pitää ehtiä kerhoon klo 9, mutta on se nyt kuitenkin ihan eri asia, kuin ehtiä viemään itse lapset hoitoon klo 6.30.

Miksu koetteli kovasti. Kokeili ja velmuili, jospa tämä hoitotäti vaikka pukisikin hänen päälleen ja riisuisi =) Toinen koetinkivi oli syöminen. Nämä kyllä naurattaa enemmän, kuin harmittaisi =) On se aika hassua, kun toinen alkaa ihan varuiksi jo ennen pöytään tulemista kitisemään, ettei halua syödä yhtään ja ettei halua ainakaan kaikkea syödä. Sen enempää kommentoimatta hänen kiukutteluaan, pyysin kaikki pöytään ja kummasti Miksukin vaan tuli joka kerta kiukkunsa kera. Muistutin aina, että maistaa täytyy, se riittää. Heti perään alkaa kova kiukkuaminen, ettei halua syödä kaikkea, vaikka juuri muistutin, miten asia meni =D Siis niin selvää kokeilua, ettei voisi selvempää olla. Lopulta sitten maistoi kuitenkin ja esim. to maistamisen jälkeen söikin lautasen tyhjäksi ja pyysi vielä lisääkin! Hassu lapsi, mutta niin ihana =)

Viikon aikana aloiteltiin äitienpäiväjuttuja. Torstaina tehtiin isolla porukalla, Esikoinen, Kuopus, Miksu ja Santtukin. Esikoinen ei apua tarvinnut, ja auttoi hienosti Kuopusta, niin itse pystyin keskittymään Miksuun ja Santtuun. Miksu tosin osasi homman jo tosi hienosti. Santulla oli eka kerta, ja hänen kanssaan harjoteltiin sitten enemmän. Ajatus siitä, mihin tämä työ menee, on muuttunut pariinkin otteeseen tässä työn edetessä. Siis äidille kyllä menee, mutta mikä siitä lopulta tulee, onkin toinen juttu =)

Perjantain neuvolareissu meni tosi hienosti. Oli äidin suu ymmyrkäisenä ihmetyksestä, kun Kuopus niin reippaasti antoi punnita ja mitata itsensä, vastaili th:lle reippaasti ja lopuksi antoi rokottaa itseään. Ääntäkään ei kuulunut =) Niin hienosti homma meni, että herkuttelimme illalla Kuopuksen toivomilla Geisha-tuuteilla ja suklaaekseillä. Tämä kuului sopimukseen. Mutta koska Kuopus ylitti äidin odotukset ja toiveet, sai hän vielä jemmasta oman lukopäiväkirjan ekstrakiitoksena reippaudesta =) Kyseessä oli siis 6v neuvolan kontrollikäynti painon takia sekä rokotukset jäi silloin ottamatta, kun Kuopus oli kipeä. Näkökin jäi silloin tarkistamatta, kun Kupus ei suostunut kertakaikkiaan sellaiseen. Näkö oli normaali. Painoa olikin tullut nyt 1,5kk:ssa himpun vajaa 2kg! Kahteen kertaan piti punnita, kun tuntui niin uskomattomalta tämä painon nousu. Pituuttakin oli tullut 1,5cm ja sen kyllä huomaa housuistakin. Hoikka on edelleen, nyt pääsi takaisin ihannealarajalle tai himpun verran sen alle. Painoa oli kaikenkaikkiaan 18,5kg ja pituutta 119cm. Pitkä ja hoikka tyttö siis. Neuvolakorttiin th kirjoitti, että tytöstä on kasvanut reipas eskarilainen jo =) Kyllä tuli itselle hyvä mieli.

Mukavaa viikonloppua kaikille tuosta inhottavasta kelistä huolimatta!