Tämän kesän lomat on lomailtu. Arki on palannut tännekin, tosin vähän kevyemmässä muodossa. Aatu ja Siiri ovat iltavuorossa tämän viikon ja tulevat siis vasta tuossa 13.30 maissa. Ovat sitten poikkeuksellisesti tänään ja huomenna klo 18 asti. Miksu ja Minttis olivat tänään myös, vaikka äitinsä vielä lomailee, vähän muistelemassa, millaista meillä on. Minttis vähän vierasti, on ollut pidempi väli hoidossa. Tulivat puolen päivän maissa meille syömään. Tuntui hassulta, kun ei ollut Kuopusta syömässä lounasta. Eilen ja viime viikolla kun ei tarvinnu lounaita tehdä, niin tämä oli eka kerta siinä suhteessa. Miksu ja Minttis tulevat huomennakin, samoihin aikoihin. Aamun saan tepastella yksikseni, niinkuin eilenkin. Tänään Esikoinen meni kouluun vasta puoli 11, niin oli hänestä seuraa. Kuopus on tullut tällä viikolla yksin eskarista ja eilen meni Esikoisen avustuksella sinne. Tänään halusi äidin viemään, kun Esikoinen jäi kotiin nukkumaan. Lupasin vielä tämän kerran viedä, perjantaina sitten täytyy mennä yksin, kun Esikoinen menee taas myöhempään kouluun. Kotiin päin tuleekin ihan hyvillä mielin jo. Aamuissa jännittää, ettei huomaa kellojen soittoa, eikä huomaa siksi mennä sisälle, sekä sitä, ettei muistakaan missä oma luokka on. Turhia nuo pelot on, kun varmasti kuulee kellon ja näkee viim. siitä, kun toiset säntää sisälle, että täytyy mennä. Ja luokkakin on suoraan ulko-oven edessä =) Mutta kaiketi se silti jännittää pientä eskarilaista. Tänään saivat laskutaito -kirjan (mistä tulikin mieleeni, että se on vielä päällystämättä) ja siitä oli kovasti innoissaan.

Mutta tästä se lähtee =) Aatun ja Siirin kanssa oltiin eilen tuossa pihalla päiväkodin päikkäreiden aikaan. Mahtuivat leikkimökkiin leikkimään ja hiekkalaatikollekin. Mutta kauaa ei kukaan jaksanut ulkona olla, tai taisi sisällä olevat lelut kutkuttaa, kun ei ole aikoihin saanut niillä leikkiä. Loppuaika meni sisäleikeissä. Tänään oli sitten kavereita enemmän ja ilokseni seurasin, kuinka Miksu ja Aatu leikkivät keskenään niin hienosti, ettei ikinä ennen moista ole nähty. Kumpikin lienee kasvanut lomien aikana niin paljon, että yhteinen leikki sujui niin tasaisesti ja hienosti. Kumpikaan ei määrännyt toista, vaan yhteistuumin leikittiin autoilla ja legoilla. Pienemmät Siiri ja Minttis nukkuivat ulkona päikkäreitään. Ulos lähdettiin siinä klo 15.30 tietämissä. Pihalla olikin vielä muutama päiväkodin lapsi hoitajineen. Aatua harmitti, kun leikkimökin ovea ei saanut laittaa kiinni. Päiväkodilla kun oli sellainen sääntö ja ihan ymmärrettävistä syistä. Minttis tutki hiekkaa, Miksu kiviä ja loput sitten leikkivät hippaa ja ties mitä. Siiri tosin uinui pitkään ja hartaasti, heräili vasta puoli 17 maissa uniltaan, kun Miksu ja Minttis olivat lähdössä. Tällaisena poikkeuspäivänä, kun lapset ovat klo 18 saakka hoidossa, tarjoan heille päivällisen tuossa klo 17 maissa. Kirjolohikiusaus muhi uunissa kypsäksi meidän ulkoillessa. Aatulle ja Siirille se ei kuitenkaan maistunut, mutta Kuopus sensijaan haki monta kertaa lisää =) Tosin joka kerta vain pari haarukallista, mutta haki kuitenkin. Sen jälkeen katseltiin Pikku2 ja vähän kerättiin leluja. Ja pakko oli käydä kirjastossa vielä työpäivän jälkeen, kun useampi video olisi pitänyt palauttaa eilen. Plääh... ei olisi kukaan oikein jaksanut, mutta luvattiin itsellemme kaupasta jätskit, niin sitten sai itsensä liikkeelle =)

Nyt pitää lapset saada nukkumaan, ollaan jo aikataulusta myöhässä. Sitten odottelen isäntää kotiin, kun on tulossa kotiin päin, ja tuo tullessaan meidän perheeseen uuden jäsenen. Nimittäin auton =) Vanha myytiin, mm. kalliin bensan ja suuren bensan kulutuksen vuoksi, niin tilalle piti tietty saada uusi. Huomenna kulutan aamun neuleen parissa, kiire on! Pitäisi saada huivi lauantaina miehen veljen häihin päälle... ja tietty sitä ennen neulottua, kasteltua, pingotettua ja kuivattua... Kuinkahan mun käy... On varmaan elämäni suurin neuletyö tähän asti...

Mukavaa viikkoa kaikille!!