vaikka blogin päivittäminen onkin kovin laiskaa ollut viime aikoina. On vaan ollut iltaisin niin paljon muuta puuhaa.

Viikko kului nopsasti melko tavalliseen tapaan. Maanantaina aamupäivä meni Aatun ja Siirin kanssa pihalla. Aatu on nyt herännyt aikaisin joka aamu. Kesäälähän tykkäsi nukkua pitkään. Tiedä sitte, mikä villitys nyt on tullut, kun täytyy nousta välillä jo ennen klo 7. Mutta ihan kiva se on, niin ehditään uloskin aamulla. Miksu ja Minttis ovat tulleet lounaalle koko viikon. Maanantaina oltiin iltapäivällä ulkona. Kovin nuhaisia olivat kaikki lapset, kuka enemmän ja kuka vähemmän.

Tiistaina viettiin Siirin kanssa Aatu kerhoon. Ja tietty, koska oli kerhopäivä, Aatua nukutti kovasti aamulla. Vaihdoimme kerhoon menemiseen vaihtoehto b:n, joka oli auto. Herättelin Aatua kyllä ajoissa, mutta kun häntä täytyy herätellä, on melkoinen ärripurri ja hommiin menee tavallista kauemmin aikaa. Siirin kanssa käytiin sitten kaupassa ja apteekissa. Tultiin petaamaan pedit ja siistimään huushollia yön jäljiltä. Siihen se aamu menikin, kun täytyy lounasta olla syömässä jo klo 11 Siirin kanssa. Syömiseen menee kuitenkin oma aikansa, kun auttaa ei saa. Miksu ja Minttis tulivat kerhon jälkeen, jolloin sitten syötiin lounasta Siiriä lukuunottamatta. Siirin laitoin unten maille heti kerhosta tullessamme. Minttis meni sitten perässä, hänellä kun sellaista kiirusta ollut. isommatkin meni huilaamaan ja uni tuli jopa Aatulle. Räkä valui kovasti jokaisella. Miksu etenkin oli tosi kipeän oloinen. Huilaus oli varmasti ihan paikallaan hänellekin. Ulkona oli kova myräkkä ja tarkoitus oli mennä Miksun ja Minttiksen kanssa ulos vasta joskus klo 16 jäkeen. Hakijaa odotettiin saapuvaksi klo 17 vai vähän yli. Mutta yllättäin ovikello soikin jo klo 16 maissa. Minttis oli juuri ehtinyt syömään välipalansa =) Uni kun maittoi melkein tuonne klo 16 asti. Päivä päättyikin siis yllättäin tuntia aikaisemmin. Taidettiin kaikki olla enemmän ja vähemmän kummissaan, kun hakija tulikin aikaisemmin.

Keskiviikkona suuntasimme Aatun ja Siirin kanssa ulos. Tuuli oli vähän rauhoittunut eilisestä. Aatu löysi tyttökaverin päiväkodin lasten joukosta ja tuntuivat olevan kovasti samalla aaltopituudella. Siiri ei juuri muuta osannut, kuin seurata toisten riehumista. Yritti välillä olla mukana, mutta taisi kaksikon touhu olla niin sisäpiiritouhua, ettei edes pikkusisko pysynyt perässä =) Mukavaa, kun löytyy kavereita päiväkodin lapsista. Harmi vaan, että tulevat usein ulos nin, että me melkein jo lähdemme ruuan laittoon saman tien. Lounaan jälkeen pienet meni ulos uinumaan ja isommat makkariin. Olen nyt istunut koko ajan siellä keinutuolissa ja käyttänyt tilaisuuden hyödyksi neulomalla tai selaamalla lehtiä, esim. Novitaa =) Miksukin nukahti ja unta riitti aika pitkään. Flunssa vissiin väsyttää kaikkia. Iltapäivällä oltiin Miksun ja Minttiksen kanssa jonkun aikaa pihalla. Mentiin taas vähän myöhemmin, joskus klo 16 maissa. Kuopus ja Miksu ajoivat mopoilla rallia minkä ehtivät. Minttis ihmetteli rallia ja tepsutteli perässä. Flunssa iski omiin lapsiinkin. Kuopus oli kovasti nuhainen ja väsyneen oloinen. Mutta ulkona piristyi huomattavasti, varmaan hengittäminen oli siellä helpompaa.

Torstaina vietiin jälleen Aatu kerhoon. Mentiin suosiolla autolla, tosin pelkäsin kyllä liukkautta. Liukasta ei kuitenkaan ollut kuin yhdessä kohtaa matkan aikana ja sekin oli sulanut takaisin tullessamme. Takaisin tultiin taas kaupan kautta ja sisällä pedattiin pedit ja siistittiin taas huushollia. Innostuttiin imuroimaankin ja Siiri olikin kova auttamaan. Oli imurin varressa kiinni ja niin me porukassa imuroitiin =) Meinasi kiire tulla, kun aika kului niin nopsasti. Lounaan ääreen päästiin vasta vartin yli 11. Kiirulla vaihdettiin vaippa ja puettiin päälle. Ehdittiin kuitenkin kerhopaikalle ennen kerhon loppua. Miksu ja Minttis tulivat taas kerhon jälkeen ja odottivat meitä pihalla. Lounaan jälkeen kaikki menivät jälleen huilaamaan. Aikaiset aamut väsyttävät Aatuakin. Uni tuli nopeasti ja tasainen hengitys kaikui. Siiri tosin keskeytti sen puolen tunnin unien jälkeen heräämällä ulkona. En saanut enää rauhoittumaan ulos, joten otin sisälle. Mietin kuumeisesti, miten ihmeessä saan Miksunkin huilaamaan, jos Siiri on hereillä. Mutta vaatteita riisuessa tuo melkein nukahti syliini, mistä siirsin hänet matkasänkyyn jatkamaan unia. Mikä lie oli herättänyt aivan kesken unie. Mutta onneksi uni jatkui ja päästiin Miksunkin kanssa jatkamaan huilausta. Miksun kanssa sitten hiivittiin välipalan laittoon Aatun ja Siirin nukkuessa. Äidin tullessa, kumpikin oli edelleen unten mailla. Oli mukava herätys, kun äiti oli tullut =) Minttis jatkoi uniaan jälleen lähes klo 16 asti. Nopeasti annoin välipalaa ja kuivitin, sitten suuntasimme ulos hetkeksi. Kauaa ei ehditty olemaan, kun isi tulikin hakemaan. Moporalli oli edelleen päivän aihe =) Tuolla aidatussa pihassa on rinne, mistä laskevat mopoilla alas. On sopivan pieni, ettei vauhti mene liian hurjaksi.

Perjantaina aamupäivä meni askartelun lomassa. Samoin iltapäivä. Meillä piti olla nallepäivä ja tavallaan olikin =) Olin ajatellut, että jokainen toisi kotoaan nallen, jonka kanssa touhuttaisiin. Mutta tajusin torstai-iltana (klo 23 maissa), etten olut muistanut sanoa asiasta mitään vanhemmille. Miksun ja Minttiksen äidille olisin voinut soittaa vielä perjantaiaamulla, mutta olisi ollut vähän väärin, että osalla olisi ollut oma nalle ja osalla ei. Niinpä ratkaisin asian siten, että jokainen valitsi päivän ajaksi meidän kahdesta nallekopasta itselleen nallen. Nallen kanssa sitten askarreltiin sorminalle ja touhuttiin muutakina. Tällaisia sorminalleja syntyi:

978880.jpg

978883.jpg

978886.jpg

Pienille olin leikannut osat valmiiksi ja yhdessä sitten leviteltiin liimaa ja liimattiin. Itse saivat sitten väritellä nalleja. Isommat leikkasivat, liimasivat ja värittivät itse. Kuopuskin halusi tehdä iltapäivällä Miksun ja Minttiksen kanssa. Oli mukavan helppo ja kuitenkin pienille leikkaaville käsille vaativa samalla. Hienosti leikkaaminen kuitenkin sujui, vaikka välillä unohtuikin, että piti leikata viivaa pitkin =)

Nallepäivän kunniaksi herkuteltiin välipalalla leivän päälle pienillä jätskiannoksilla. Kuopuksen flunssa oli jo parempaan päin, mutta koulusta tuli kipeä Esikoinen. Illalla alkoi kuumekin nousemaan =(

Ensi viikolla teemme isovanhemmille kortit. Perjantaina viemme sitten postiin, jos sinne täytyy viedä. Tiistaina olisi leipäpäiväkin, mutta katsotaan... Taitaa jäädä väliin, kun on kerhopäivä ja kaikki lähtevät välipalan jälkeen.

Yritän ryhdistäytyä tämän päivittämisessä =))

Mukavaa viikonloppua!