Se on sitten uusi vuosi ja uudet kujeet =) Tuossa aamupäivällä Minttiksen ja Siirin kanssa mietittiin kevään puuhia. Kevättä siivittää monet synttärit, aloitamme Siirin synttäreillä jo parin viikon päästä. Kuopuksella on helmikuun alussa synttärit, itselläni huhtikuun alussa, Miksulla ja Minttiksellä toukokuussa, jolloin myös äitienpäivä. Maaliskuu menee mukavasti pääsiäisen parissa, helmikuuta vauhdittaa laskiainen ja ystävänpäivä. Puuhastelurunkoa lisäilen jossain vaiheessa, kun saan sen julkaisukuntoon. Paljon on kuitenkin kaikenlaista, eikä juurikaan tee mieli keksiä mitään "ylimääräistä", kun noita juhlia on muutenkin niin paljon. Mutta jotain olen miettinyt kuitenkin =)

Viikko on lähtenyt varsin reippaasti vauhtiin. Kaikki neljä lasta ovat tällä viikolla aamuvuorossa, joten menoa ja meininkiä riittää aamuisin =) Eilen meitä ilostutti lumi! Vihdoinkin sitä saatiin ja koko eilisen satoi lisää. Nyt on jo kinoksia ja koulun pihalla isokin sellainen. Tänään oli kerho ja olivat sieltäkin ulkona. Kiva juttu, kun muuten eivät olisi isommat ulos tänään päässeetkään. Pienten kanssa oltiin aamulla ennen, kun lähdettiin hakemaan kerholaisia. Olen nyt siirtänyt pientenkin syönnin sinne kerhon jälkeen, kun Siiri ei kuitenkaan yksin ala nukkumaan sisälle. Ja hassua olisi antaa Minttikselle yksinään ruokaa ennen kerhosta hakua. Näin onkin mukavasti enemmän aikaa aamulla touhuta pienten kanssa kaikkien pakollisten petien petaamisten ym. jälkeen. Päiväunien jälkeen ei ihmeitä ollakaan tehty, kun kaikki kotiutuvat heti välipalan jälkeen. Huomenna pitäisi ehtiä aamulla ulos ja toivotaan, että lunta on vielä silloinkin. Kuopus olikin tänään eskarin jälkeen naapurin pojan kanssa pihalla temmeltämässä. Kiva juttu =) On kivaa, kun on kaveri kenen kanssa temmeltää. Poika on ennestään tuttu ja on joskus ollut meillä hoidossakin. Kuopus on aina tullut hyvin hänen kanssaan juttuun. Vaikka kenenkäs kanssa tuo nyt ei tulisi juttuun =))

Tämän illan ohjelmaan kuuluu pinnasängyn hakeminen varastosta ja kokoaminen. Kyllä Siiri on pakko saada omaan sänkyyn nukkumaan näinäkin viikkoina, kun menee herättämään kaikki herätessään aamulla. Ei siinä mitään, jos tekisi sen klo 7 jälkeen, mutta kun ryömii jo reippaasti ennen klo 7 herättämään Aatua. Ja toinen on kiukkunen kuin ampiainen. Siiri on nukkunut mun vieressä, kun kuvittelin, että siitä pystyn tarkkailemaan häntä (ts. pitämään sängyssä). Mutta osaa niin hiljaa hivuttautua pois, etten havahdu siihen, vaikka en mitenkään sikeästi nukukaan enää siinä vaiheessa. Ei tässä auta, kun mennä hakemaan se pinnis varastosta ja koota se. Tuon matkasängyn voi sitten aina koota kuitenkin pois. Nyt en ole jaksanut, kun on hyvin mahtunut olemaan ja koska Siiri on kuitenkin siellä nukkunut päikkäritkin. Pientä järjestelyä siis illan ohjelmassa. Esikoinen toi kaverinsa koulun jälkeen ja tekevät läksyjä nyt. Kuopus ajelee autollaan, kauko-ohjattavalla sellaisella.

Puikoilla on ollut hiljaisempaa joululoman aikana. Omalle mummulleni neuloin Fifi-sukat punaisesta colorista, ja unohdin tietty kuvata... Esikoiselle neuloin tumman sinisestä Teddy-langasta pipon ratsastuskypärän alle. Sen kun piti olla lämmin, mutta ohut, eikä saanut olla kutittavaa villaa... Ajattelin, että tuo voisi toimia. Kuva vielä ottamatta, mutta otan sen jossain välissä. Reunaan kirjoin silmukoita mukaillen I sydän horse Esikoisen toiveesta. Vaikka eipähän se näy kypärän alta, mutta tein, kun pyysi =) Nyt on Kuopukselle lakki syntymässä samasta langasta, mutta eri värisenä. Ihan oma sävellys, joka ei vielä ole edes ihan selvillä loppuun asti... Ehkä se selviää joskus, millainen siitä tulee =D

Loppu viikko menee varmaan ulkoilun ja kerhoilun parissa. Jos vaan lunta riittää. Jos tulee sade ja liukas, niin ehkä sitten mietimme jotain muuta.

Mukavaa viikkoa kaikille! Tästä se uusi vuosi lähtee käyntiin!