On taas yksi viikonloppu takanapäin ja uusi työviikko edessä. Viime perjantaina uni ei maistunutkaan Miksulle enää, vaan varmisteli koko aamun siitä puoli kuudesta asti, että olen varmasti olen siinä vieressä. Nousimme sitten ylös klo 7 maissa. Minttis jatkoi tyytyväisesti uniaan. Mutta hänetkin herättelin puoli 9 maissa, että ehdittäisiin vähän ulos. Ja koska kerrankin olimme ajoissa liikkeellä, lähdimme käymään apteekissa. Takaisin tullessa Minttis halusi kävellä itse. Sen seurauksena matka kesti, ja kesti, ja kesti... Niin kauan, että hyvä kun ehdittiin lounasta laittamaan. Siihen meni ulkoilu sinä aamuna. No, tulipahan oltua ainakin ulkona ja liikuntaa lapset ainakin harrastivat =) Klo 12 molemmat olikin jo päiväunilla. Aatun ja Siirin tullessa, Miksu nukkui edelleen, mutta suhteellisen nopeasti heräsi toisten ääniin. Minttiskin jaksoi herätä välipalalle, kun oli mennyt ajoissa päikkäreille. Ja koska oli univiikko, niin välipalan jälkeen laitoin Aatun ja Siirin päikkäreille. Miksun ja Minttiksen kanssa puettiin päälle ja hipsittiin ulos odottamaan äitiä, ettei toiset heräisi niihin ilon purkauksiin, kun äiti tulee hakemaan =) Itkuhälytin oli matkassa mukana, mistä kuulin tarkalleen mitä makkarissa tapahtui. Tosin, siinä vaiheessa sieltä kuului enää tasainen tuhina =) Ja sieltä sitten Aatun ja Siirin herättelin juuri ennen isin tuloa. Siirin kanssa puettiin yhteistuumin päälle, mikä kestää kyllä pitkään, mutta säästää monia hermoja, kun Siirin ei tarvitse karjua naama punasena tahtoessaan itse pukea, vaikka se ei ihan onnistukaan vielä kunnolla.

Työpäivän jälkeen ennakoitiin ja lähdettiin koko perheen voimin ostamaan lapsille uikkareita ja uimalaseja. Esikoinen uimapuku alkoi olemaan jo niin haalistunut ja kuminauhat vaan ratisivat, Kuopuksen uimapuku alkoi olemaan pieni. Alkujaan meidäån piti lähteä lasten kanssa lauantaina ostoksille, mutta olivat luvanneet sellaista keliä, etten uskaltanut yksin lähteä silloin liikkeelle. Viikonloppuna Esikoinen oli kaverinsa luona yökylässä. Kivaa oli ollut ja kaikki mennyt hyvin. Kylmä oli kuulemma vähän ollut, mutta oli saanut onneksi paksun peiton ;) Ja kylmä siellä tosiaan sitten on ollut, koska Esikoinen nukkuu kotonakin vanhempien mielestä kylmässä huoneessa ja saattaa sittenkin valittaa kuumuutta =) Kuopus järjesti ohjelmaa lauantai-illaksi ja yöksi. Alkoi valittamaan mahakipua syönnin jälkeen. Iltapesun jälkeen se oli jo niin kovaa, että toinen oli ihan tuskainen. Alavatsassa kipu kuulemma oli ja epäilin ilmavaivoja. Nukkumaan mentiin tavallist myöhemmin ja luin vielä kirjaakin rauhoittaakseni ikävissään olevaa Kuopusta. Ei ole ollut juurikaan yötä erossa siskostaan... Yhtäkkiä alkoi kova itku ja kuului : "Tuntuu, että tulee oksennus" ja sitten sitä tulikin, ja tuli, ja tuli... Neiti suorastaan ui petillään, mikä oli tehty meidän viereen lattialle. Ei muuta, kun neiti suihkuun ja kaikki petivaatteet koneeseen, patja roskikseen ja puhdas peti tilalle. Hetki istuskeltiin ja Kuopus tuntui olevan kunnossa. Ei kuumetta, paha olo poissa, joi hyvin jne. Uusi yritys nukkumaan ja nukahtikin saman tien. Itse en unen päästä juurikaan saanut kiinni koko yönä. Oli ikävä Esikoista ja piti valvoa Kuopusta. Kerran oksensi yön aikana vielä, mutta osui siististi sankoon. Tämän päivän on ollut ihan iloinen, pirteä ja hyvin voiva. Illalla, kun mietittiin eskariin menoa, kummasti alkoi heti mahaan koskea... No, on vielä huomisen kotona ihan varuiksi, kun vatsa on vähän sekaisin, toipuminen totaalityhjennyksestä vie oman aikansa. Liekö vatsatautia vai mitä, mutta vielä ainakaan ei kukaan ole jatkanut. Käsidesi on ollut kovassa käytössä. Epäilemme kyllä yhtä syötyä juttua syyksi tälle, mutta aika näyttää. Nyt kaikki ovat kunnossa kuitenkin.

Aatu ja Siiri tulevat huomenna puoli 6 aikaan ja jatkamme unia siitä. Esikoinen täytyy herätellä klo 7 maissa. Kauppaan pitäisi aamulla mennä, mutta katsotaan, miten lapset nukkuu, ehditäänkö. Miksu ja Minttis tulevat sitten lounaalle ja ovat siis sinne klo 17 saakka.

Ai niin, viikonlopun aikana valmistui Esikoisen pipo. Mitään tekstiä en siihen tosin kirjaillut, tällainen siitä tuli:

1226168.jpg

Kelpasi Esikoiselle =)

Kiitos MAMMARAISELLE kommentoinnista =D Tämä vuodatus tökkii toisinaan aika rajusti ja silloin moni asia jää puoli tiehen, eikä löydä koskaan perille. Siinä varmaan syy, miksi edellinen kommenttisi ei tullut julki. Migreeni on toistaiseksi poissa, kunnon yöuni auttoi kummasti. Perjantaina nousin ylös kuin uutena ihmisenä =) Eipä ole Esikoinen poniaan eikä frispiitään kaivannut. Mutta lähettele joskus tänne päin. Vitamiineja kävin hakemassa, jospa ne piristäisi lapsiakin. Ei vaan ole vielä montaakaan tullut annettua, kun meni tämä viikonloppu vähän pipariksi... Flunssaa odotellaan...

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!