No ei me olla kyllä kauheasti kohellettu, mutta aina nyt vähän pitää =) Syksy tosiaan tulee, vaikka tänään onkin ollut lämmintä. Aamuisin on ollut jo aika koleaa. Maanantaina ja tiistaina touhuttiin aamupäivät Miksun, Aatun, Siirin ja Minttiksen kanssa. Oltiin ulkona mäellä ja käytiin pienellä kävelylenkillä. Ihasteltiin lenkillä lukion pihalla olevia moottoripyöriä ja mopoautoja =) Toisessa kohtaa oli isoista pyöreistä kivistä tehty kivan näköinen reunus kevyenliikenteen väylälle, kivet oli lapsista ihania. Sisälle tultiin sitten syömään ja mentiin nukkumaan. Lasten nukkuessa, Ninni tuli eskarista ja Kuopus koulusta. Heille olin katsonut erilaisia värityskuvia, sakset, liimaa, värikynät ja erilaisia papereita valmiiksi ja toteuttivat itseään =) Kuopus oli kovin väsynyt, eikä oikein jaksanut leikkiä =( Pienten piti kaikkien kotiutua klo 15 mennessä, mutta Miksu ja Minttis olivatkin klo 16.20 asti. Kysymys oli kuitenkin puhtaasti väärinkäsityksestä, mutta ihmeissään täällä oltiin, kun kukaan ei tullutkaan välipalan jälkeen hakemaan.

Tiistaina käytiin kaupassa. Aatu nukkui sen verran pitkään, että muuta ei ehdittykään. Tuo kauppareissu kun ottaa aina oman aikansa näiden lasten kanssa, vaikka kaukana ei olekaan. Lounaan jälkeen kömmittiin huilimaan ja kaikki, Aatua lukuunottamatta, nukahtivatkin lähes samantien. Ninni ja Kuopus tulivat puoli yhden maissa ja halusivat taas askarrella =) Tosi hyvin ovat osanneet olla hissuksiin, kun toiset nukkuvat. Välipalan jälkeen kaikki pienet kotiutuvatkin ja me suunnattiin Ninnin ja Kuopuksen kanssa ulos. Ulkona sitten viihdyttiinkin, kunnes äiti tuli hakemaan. Vähän murhettakin tuli, kun Ninni putosi kaiteelta, kun siinä taiteilivat. Onneksi ei käynyt kuitenkaan mitään säikähdystä pahempaa.

Tänään Miksu ja Minttis olivat reissussa, joten oltiin aamu Aatun ja Siirin kanssa kolmistaan. Ja koska Miksu ja Minttis eivät olleet täällä touhuamassa, huusholli oli tosi hiljainen aamulla lasten lähdettyä kouluun. Siiri heräsi puoli 10 maissa ja Aatu vähän jälkeen 10, sängystä repi itsensä ylös vasta puoli 11 =) Varsin rauhallinen aamu siis. Silti kuului lounaan jälkeen Siirin suusta "Minua väsyttää" ja kun yritin ehdottaa, että pelataan jotain, alkoi itkemään, kun halusi sänkyyn huilaamaan. Aatukin sitten jo kipusi sänkyynsä huilaamaan, joten nostin sitten Siirinkin omaan sänkyynsä. En kyllä odottanutkaan, että olisivat nukkuneet, mutta kun kerran niin halusivat huilaamaan, niin saahan sitä mennä. Tänään Aatu sai minut kyllä aivan hämmästyneeksi. Hän kun ei yleensä syö juurikaan mitään, ja esim. perunamuusi on jotain aivan kauheaa, söikin ainakin reilun ruokalusikallisen perunamuusia ihan omasta aloitteestaan =)) Siitä kyllä iloittiin ja sen kunniaksi otettiin jälkiruuaksi piparia. Ninni tuli eskarista taas puoli 1 maissa ja halusi jälleen askarrella. Puolisen tuntia lapset pötkötteli, sitten halusivat ylös. Ja leikki jatkui =) Kuopus ja Esikoinen tulivat puoli 2 maissa ja välipalaa syötiinkin jo ennen kahta, kun kaikilla oli kova nälkä. Pian Aatu ja Siiri lähtivätkin. Me muut suunnattiin ulos ja mentiin urheilukentälle hyppäämään pituutta. Mukana oli Ninni, Kuopus, Esikoinen ja Esikoisen kaveri. Mukava joukko siis =) Innostuivat juoksemaan kentän ympärikin =) Mukavasti kului aika siellä. Loppuaika pelattiin keinupalloa koulun keinuilla, niitä kun riitti kaikille. Lähinnä minä toimin polttajana, mutta välillä aina joku halusi olla kaverina. Aika puuduksissa taisi kaikki olla =) Itse ainakin piti ihan selkää oikaista, kun sisälle tultiin. Ennen ei kyennyt miettimäänkään ruuan laittamista.

Huomenna tulevat taas kaikki ja aamulla on tohinaa. Samoin perjantaina. Perjantaina on omilla lapsilla ratsastustunti. Kuopuskin aloittaa samalla tallilla ja samalla tunnillakin, kuin Esikoinen. On vaan puolituntisen, kun ei jaksa sitä kokonaista tuntia. Sitten aikanaa siirtyy koko tunnille. Lauantaina pitäisi ottaa suunta kohti itä-suomea ja mennä mökille puutalkoisiin. Mikäli eivät lupaa ihan kaameaa keliä.

Nyt pitää suunnata vielä kauppaan. On mennyt maitoa ja leipää enemmän, kun osasin varata =)