Taas on yksi viikko mennyt ja lokakuu alkaa olemaan loppupuolella. Siitä on 10v aikaa, kun tähän samaan aikaan tuskailin ison mahan kanssa =) Esikoisella on pian synttärit, reilun viikon päästä.

Tällä viikolla Esikoinen on sairastellut. Tai tauti iski viime lauantaina. Maanantain oli kotona, kuumeettomana ja selvästi pirteämpänä. Tiistaina meni kouluun. Mutta illalla kuume nousi takaisin ja korvaan sattui. Ja korvatulehdushan sieltä löytyi. Oli sitten keskiviikon ja torstain kotona, omassa huoneessaan. Tänään meni sitten kouluun. Olisi voinut periaatteessa mennä eilenkin, kun keskiviikkona kuumetta ei enää iltapäivällä ollut. Mutta otettiin nyt varman päälle ja oli vielä torstainkin kotona. Kuuri on auttanut nopeasti ja elämä voittaa =) Hoitolasten kanssa väsätiin keskiviikkona isovanhemmille kortit. Huomenna on Isovanhempienpäivä, josta enemmän tietoa esim. täältä. Tänä vuonna harjoiteltiin paperin repimistä. Ihan kuin se nyt niin vaikeaa olisi ;) Mutta on se oikeasti vaikeaa sitten, jos paperin pitää olla jonkun tietyn muotoinen, niinkuin se oli meillä. Tarkoitus oli saada revittyä jokseenkin suorakaiteen muotoisia paloja. Käytimme erilaisia kätköistä löytyneitä koristepapereita (on muuten oiva tapa saada sellaiset käyttöön). Pienimmillä paperit meni yksinkertaisesti niin pieneksi silpuksi, että revin heille valmiiksi. Mutta isommat saivat itse harjoitella, ja jokseenkin hyvin se sujui, kun oivalsivat asian. 1991582.jpg

Siiri ei nyt korttia tehnyt, kun olivat Aatun kanssa iltavuorossa ja Siirin hoitoaika on mennyt päiväuniin. Mutta Aatun kortti oli sitten molemmilta ja varmasti ilahdutti saajiansa =) Niinkuin tietysti kaikki toisetkin kortit, otaksun. Tänään perjantaina leivottiin Miksun ja Minttiksen kanssa sämpylöitä aamupäivällä. Oli reippaita apulaisia ja puolen litran taikina hävisi nopeasti erinäköisiksi kasoiksi pellille. Hyviä olivat =) Miksu ja Minttis tulivat tänään poikkeuksellisesti vasta klo 8 maissa. Tuntui tosi hassulta, kun jäi aamutoimet kokonaan väliin...  Muuta ihmeellistä ei tässä viikossa olekaan ollut. Miksua ollaan viety kerhoon ja haettu kerhosta, Aatu  ja Siiri ovat tulleet siinä puoli 14 maissa.

Mutta henkisesti on ollut raskas viikko. En tiedä mitkä ihmeen kausi on nyt menossa, kun yhden pitää kiukuta ihan joka asiasta. Sanon sitten miten vaan, alkaa raivoamaan ja huutamaan. Ja aamulla, nukkumisesta ei tule mitään, kun huutelee koko aamun minua kuin palosireeni. Vaatehuoneen valo valaisee vähän huonetta, pimeää ei ole ja minut näkee varmasti siinä melkein vieressä. Yksinkään ei ole, kun ollaan kaikki samassa huoneessa. Hyssyttely ja rauhoittelu, eikä hiljaa puhuminen ei auta, hiljaa ollaan ehkä hädin tuskin 5min. Sama kiukku tulee eteen aina ruokapöydässä, pukiessa, nukkumaan mennessä, herätessä... Olikohan vielä jotain muuta. Keskiviikosta eteenpäin olemme ottaneet käyttään tarrat ja palkinnon saa, kun on nätisti ruokapöydässä (niin aamupalalla, lounaalla kuin välipalallakin) sekä nukkuu hyvin (aamulla ja päikkäreillä), nousee reippaasti ylös ja pukee reippaasti päälle. Eli siis päivässä voi saada kaksi tarraa. Tänään sujui hyvin, hienoa =) Ehkä se tästä. Mutta on siis ollut henkisesti raskas viikko. Onneksi nyt on kaksi päivää hiljaista...

Ensi viikolla meillä onkin syysloma. Lomailen torstaina ja perjantaina. Perjantaina lähdemme ajelemaan HopLopiin ja otamme Ninninkin mukaan. Käymme Hesessä syömässä ja vietämme isojen tyttöjen päivää =) Torstaina todennäköisesti vain olemme ja huilaamme. Jotain askarteluakin olin kaavaillut ensi viikolle, mutta taitaa jäädä tekemättä. Tai katsotaan nyt, jos kuitenkin innostumme.

Tässä joku päivä, uusin vähän ruokalistaamme ja muutin sen samalla neljän viikon listaksi. Mukaan tuli joitain uusia välipaloja ja muistaakseni muutama uusi ruokakin. Lista on edelleen vapaasti katottavissa omalla sivullaan ja sitä saa hyödyntää =)

Mukavaa viikonloppua!