Eilen vietettiin Isovanhempien päivää. Mekin askartelimme jälleen isovanhemmille kortteja.

1255858140_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1255858205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1255858275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sormilla maalailtiin kukkia ja kynillä sitten varret. Eli kukkia isovanhemmille =) Vastaavanlaisen kortin olemme joskus aiemminkin tehneet isien- tai äitienpäiväksi. Aapelikin innostu sormilla maalaamaan, vaikka ensin olikin aika kauhuissaan "sotkemisesta".

Myös iso puumme on saanut syksyisemmän asun:

1255858479_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Enemmänkin olisi lehtiä vielä voinut leikellä, mutta lapset eivät enää jaksaneet innostua asiasta. Vaahteran lehden leikkaaminen oli haasteellinen jokaiselle. Aapelin käteen en saksia taaskaan saanut, hänellekin oli varattuna omat lehdet. Ajan kanssa lehtiä satelee maahan, kunnes tulee lumi ja peittää maan =)

Tämä viikko on ollut äänekäs =) Hoidossa on aamupäivisin ollut Siiri sekä tiistaina ja torstaina Aapeli. Eskarin jälkeen on sitten tulleet Aatu, Miksu ja Minttis. Eli iltapäivisin on ollut ääntä ja menoa, kun vanha nelikko on ollut koolla =) En ole hirveesti heidän leikkejään sotkenut omilla suunnitelmilla, kun ovat kaikki ikävöineet toisiaan ja kerrankin kaikki olivat koolla. Saivat leikkiä rauhassa omia leikkejään, joita riitti. Eikä kukaan olisi halunnut kotiin lähteä =) Aamupäivisin ollaan Siirin kanssa paljon pelailtu, kun neiti tykkää pelailla paljon. Ulkona ei olla paljoa oltu, kun siellä Siiri kyllästyy hyvin nopeasti. Vaikka kuinka rakentaisin hiekkalinnoja tai -kakkuja, ei ulkoleikit oikein jaksa innostaa Siiriä, kun ollaan kaksin. Leikkikentällä, missä kavereita olisi, ei mene toisten mukaan, vaan sama tylsistys iskee sielläkin. Niinpä ollaan touhuttu sisällä, koska sisällä touhua riittää ja tosiaan ne pelit on ihan ykkösjuttu. Mahtaako meillä olla yhtään peliä, mitä ei olisi vähintään kolmeen kertaan tällä viikolla pelattu =) Tällä viikolla vietettiin myös leipäviikkoa, joka ei ihmeemmin nyt meillä näkynyt, kun oli nämä isovanhemmine kortitkin tekeillä. Torstaina käytiin Siirin ja Aapelin kanssa postissa laittamassa osa korteista postiin.Iltapäivisin ovat pikkulegot olleet kova sana. Koko porukka on innolla rakentanut mitä ihmeellisimpiä lentäviä aluksia =) On noilla lapsilla mielikuvitusta! Olisi pitänyt napsia kuvia heidän aluksistaan, vaan enpä hoksannut. Kamera pitäisi olla kokoajan käden ulottuvilla, niin paljon kaikkea hauskaa kuvattavaa päivien aikana olisi.

Ensi viikolle en ole suunnitellut askarteluja. Molemmat pikkuneidit tulee aamusta jo, joten leikkiä riittää heillä varmasti ja nauttivat toistensa seurasta =) Aapeli tulee jälleen tiistaina ja torstaina. Aapelin kanssa on sujunut hienosti ja hän on "kotiutunut" hienosti meille hoitoon. Pukemista ollaan opeteltu ja sen onkin oppinut tosi taitavasti. Sormikkaiden ja lapasten laitto ollaan aloiteltu peukalosta, eli koitetaan saada se peukalo edes itse sinne omaan lokeroonsa. Siinä menee välillä aikaa, mutta toisinaan se peukalo sujahtaa hyvinkin nopeasti omaan koloonsa. Ensi viikolla ajattelin ottaa potan esille ja aloitella niitä pottakäyntejä. Ensi viikolla on myös syysloma to-pe omilla lapsilla sekä eskarilaisilla. Eli meillä se näkyy tietty siten, että Esikoinen ja Kuopus ovat kotona torstain ja perjantain. Lisäksi Aatu tulee hoitoon koko päiväksi torstaina. Perjantaina Aatu ja Siiri ovatkin vapaalla.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!