Miten ihmeessä nämä päivät vain soljuu käsistä, niin ettei ehdi edes huomaamaan??

Viime viikolla keskityttiin vain leikkimiseen. Keskusteltiin isompien kanssa mm. kiusaamisesta ja jokaisen omasta reviiristä. Toisinaan se tuppaa unohtumaan ja jonkun leikki onkin toiselle kiusa. Mutta tätä saa kyllä harjoitella ihan joka päivä ja muistutella mieleen.

Tällä viikolla ilostutamme kunkin isovanhempaa tai isovanhempia samassa osoitteessa itse tehdyillä korteilla. Lauantaina on Isovanhempien päivä ja tästä syystä haluan muistutella myös hoitolastne perheitä siitä, kuinka tärkeitä isovanhemmat ovat lapsille. Toivoisin, että tämä päivä voisi löytää tiensä koteihin. Ei nyt välttämättä ihan siinä mittakaavassa, kuin esim. äitienpäivä, että isovanhemmille vietäisiin lahjoja tai muuta. Mutta voisi sitä päivää juhlistaa vaikka kutsumalla isovanhemmat syömään tai käydä heidän luonaan tai jotain. Täällä teimme siis kukin yhden kortin. Kerättiin yhdessä ruskan lehtiä ja liimattiin valkoiselle kartonkisydämelle. Tämä sydän liimattiin punaiselle koristepaperille (kuvio kuin tapetista, ei siis yksivärinen kartonki). Sitten kirjoitin yläpuolelle "Iloa syksyysi!" ja alas lapsen nimi. Taakse kirjoitin, mikä on isovanhempien päivä ja miten kortti on tehty. Lopuksi vielä pistin kontaktimuovin etupuolelle lehtien päälle, niin säilyy paremmin. Tosi hienoja tuli, vaikka itse sanonkin. Harmi, kun en tajunnut ottaa niistä kuvaa =( Eilen käytiin yhdessä viemässä postiin, ostettiin postimerkitkin itse. Useimmilla isovanhemmat asuu kyllä täällä, mutta musta on kiva lähettää joskus ihan postissa jotain kivaa. Ja tähän yhdistyi samalla käynti postissa ja lapset tosiaan osti itse omat merkkinsä antamillani rahoilla. No, pienemmät ei ihan itse, mutta kuitenkin.

Isommat on melkein joka päivä tehneet netistä tulostamiani erilaisia tehtäviä ja värittäneet värityskuvia sekä piirtäneet itse ja tehneet oikein leikkeiden teatterin =) Heille kun antaa tyhjää paperia, sakset, kyniä ja liimaa, alkaa syntymään aivan uskomattomia tarinoita. Se on kivaa rauhallista puuhaa siksi aikaa, kun pienemmät vielä nukkuu.

Nyt olenkin sairaslomalla, kun Esikoinen on kipeä. Kuumetta, pää särkee ja yskittää, nenä vuotaa jne. Eli kunnon flunssa päällä. Mulla itselläni katosi ääni yön aikana taas vaihteeksi. Muuten olen kunnossa. Että hyvää se sairasloma taitaa tehdä minullekin, ilman ääntä on aika raskasta paimentaa vilkkaita lapsia =) Tänään siis huilataan vaan, kun Kuopuksellakaan ei tällä kertaa ole kerhoa ohjaajien koulutuksen takia.

Ensi viikollakaan ei nyt näillä näkymin ole mitään ihmeellistä. Leikitään ja piirrellään =) Torstaina tulee Esikoisen ja Kuopuksen serkkutyttö meille loppuviikoksi viettämään syyslomaansa. Meillä syysloma onkin vasta seuraavalla viikolla.