Taas aika juossut niin lujaa, ettei ole ehtinyt koneelle =) Ollaan oltu ulkona kaiket päivät lasten kanssa. Ilmat on olleet sellaisia, että sisällä on tuskasen kuuma. Lapset ovat innostuneet keppihevosista, kun omat tyttöni ovat niillä leikkineet =) Isännän kanssa tehtiin muutama este heille ja niitä on hoidokitkin sitten hyppineet. Tällä viikolla tehtiin sitten jokaiselle oma keppari, tosin Minttis ei halunnut tehdä. Pahvista tehtiin päät.

1246608616_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1246608648_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1246608702_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen pidettiin sitten oikein kepparikisat =) Lapset oli ihan innoissaan helteestä huolimatta. Välillä pidettiin juomatauko ja sitten taas jatkettiin. Pidin ensin vähän estetuntia ja sitten pidettiin kisat =) Miksu voitti, Siiri oli toinen ja Aatu kolmas. Kuopuskin osallistui kaverinsa kanssa, mutta koska olivat niin paljon vanhempia ja ihan ylivoimaisia, kisasivat he keskenään ja hoitolapset omassa luokassaan. Ja hauskaa tuntui olevan, niin minulla kuin lapsillakin. Aatu oli harjoitellessa ihan ylivoimainen ja meinasin jo siirtää hänet isompien kanssa samaan sarjaan, mutta ilmeisesti leikkimielinen kisa sitten jännitti sen verran, että esteet putoilivat kisassa yksi toisensa jälkeen. Esteet oli siis tosi matalia, n. 15-20cm korkeita ja lapsilla oli lupa astua niiden yli, ei siis tarvinnut hypätä =) Isommille tytöille oli sitten isompia esteitä.

Lasten ollessa ulkoleikeissään, minä olen harrastanut toisinaan käsitöitä heitä valvoen. Esikoisen hame valmistui alkuviikosta, sen jälkeen pieni välityö, Kuopuksen kännykkäpussi:

1246609076_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1246609608_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt on puikoilla haastava neuletyö, josta sitten myöhemmin kuvia.

Kesäinen puu ja ampiainen meiltä jäi nyt tekemättä. Puu siksi, että ilmat oli niin ihania ulkoiluun. Ja ampiainen vaihtui keppariksi =) Aamuisin ollaan nukuttu pitkään ja oltu sitten ulkona koko loppupäivä. Tietenkin ensin puettu ja syöty aamupala, ja käyty välillä lounas syömässä. Mutta sekin vasta myöhemmin ja sitten välipalaa ollaan syöty joko jälkiruuaksi tai jätetty väliin kokonaan. Lapset ovat nukkuneet joka aamu klo 9 asti =) Rauhallisia aamuja =) Tiedän, joku pph sanoo nyt, kuinka se voi toimia noin...? Ehtiihän nuo lapset aamulla aikaisin heräämään myöhemminkin, mikä pakko sitä nyt on, kun kellään ei ole kiire mihinkään? Joten antaa toisten nukkua, jos nukuttaa. Ei ole sitten tarvinnut päikkäreitä nukkua lainkaan, vaan ollaan saatu sekin aika olla ulkona =)) Siis nämä lapsethan tulevat aamulla puoli 6 aikaan hoitoon, toiset nukkuen peittoon käärittynä, toiset ihan itse kävellen, mutta kömpivät takaisin nukkumaan. Siksi siis nukkuvat pitkään =)) Ja olen kyllä itsekin torkkunut sohvalla hyvällä omalla tunnolla.

Tänään mulla alkaakin loma, itseasiassa ihan pian. Aatun ja Siirin kanssa toivoteltiinkin jo eilen hyvät kesät. Miksu ja Minttis ovat vielä tänään, mutta lähtevät ihan kohta ja sitten toivotellaan heidänkin kanssaan hyvät kesät. Me suunnataan Kuopuksen kanssa hakemaan Esikoista heppaleiriltä, on siellä ollut koko viikon. Aatun kanssa on ollut tunnepitoinen viikko. Välillä olen ihan tyhmä, välillä superkiva, toisinaan ärsytän kuulemma ihan tahallani häntä, välillä hän ei puhunut mulle mitään, välillä ei olisi lainkaan halunnut lähteä meiltä jne. Loppujen louksi taisi olla ihan kivaa lähteä äidin mukaan, mutta ison rutistuksen sain ja se onkin se paras kiitos =)Töihin palaan 3.8 ja silloin sekaan tulee yksi uusi lapsi osa-aikaisesti. Miksu ja Aatu lähtevät sitten eskariin, joten muutoksia on tulossa kovasti =) Haikealta tuntuu päästää nuo lapset maailmalle =( Ennen sitä, maalaamme yhdessä vielä iiiiison taulun, jonka laitan jonnekin seinälle muistuttamaan meitä kaikkia tästä ihanasta lapsiryhmästä =)

Nyt siis kirmailen lomalle ihan tuota pikaa ja toivottelen kaikille

OIKEIN IHANAA KESÄÄ!!