Harmaata on ulkona =( Aamulla tuli jotain rännän tapaista alas, mutta iltapäivällä se oli jo vesisumua tai muuta sellaista. Ei uskoisi, että helmikuun alkua elellään. Muistelin tässä, millainen keli oli, kun Kuopus syntyi 7v sitten. Silloin taisi olla lunta kunnolla, vai muistankohan aivan väärin. No, kuitenkin ennen muinoin sitä lunta on ollut helmikuussa. Tai täällä meilläpäin tämä sää on ollut ihan tätä samaa jo muutama talvi, mutta jotenkin kun se on sitä nyt tuolla keskisessäkin suomessa, niin alkaa oikein tosissaan harmittamaan. Sukset saa lojua varastossa, onneksi sentään luistelemaan lapset pääsevät.

Eilen juhlittiin Kuopuksen synttäreitä. Herkuteltiin jätskillä, pikku donitseilla, fanipaloilla ja sellaisilla toisenlaisilla kekseillä, vaahtokarkeilla ja suklaapiirakalla. Miksu ja Minttis jäivät nyt paitsi näistä juhlista, mutta tuleehan niitä juhlia vielä. Nämä päivät tuntuvat tosi kummilta, kun toiset lähtevät jo klo 13, toiset tulevat vähän ennen puolta 14. Siiri on käytännössä käynyt nukkumassa meillä päiväunet, niinkuin yleensä aina, kun ovat iltavuorossa. Tänään sammui Aatukin, rankan kerhopäivän jälkeen. Nukkuivat koko sen ajan, kun täällä olivat. Herättelin puoli 17 maissa, että ehtivät jotain pientä haukkaamaan. Ja eiköhän 3t riitä päiväuniin muutenkin =) Isommat kyselevät toisistaan, ovat kumpikin taas leikkikaveria vailla. No, tänään saivat kerhossa touhuta onneksi. Huomenna Aatu ja Siiri eivät tulekaan, kun menen lääkäriin tämän kantapään ja käden kanssa. Sovittiin näin, kun mahdollisesti kuitenkin pistävät kuvattavaksi tuon nilkan. Ellei sitten paikallinen tk halua säästää, ja hoitaa kantapäätä olematta varma siitä, mikä siinä mättää. Työterveyden puuttuminen on yksi niistä harvoista yksityisen pph:n miinuspuolista. Tuolla tk:ssa jaksavat aina vaan huomauttaa, että pitäisi mennä työterveyslääkärille. Ja kun kerron, ettei mulla ole sellaista, tiuskitaan ja äyskitään. Palvelu on aika ala-arvoista ja jos itse olisin samanlainen, olisin pian työtön. Mutta sinne on kuitenkin mentävä ja siitä vielä maksettavakin.

Sitten onkin viikko taas pulkassa työn saralta. Lauantaina meillä onkin Kuopuksen lastenjuhlat. Kutsuttu on kuusi kaveria, eikä kukaan ole ainakaan vielä ilmoittanut, ettei tulisi. Ohjelmaa innolla tässä suunnittelin ja sain mielestäni oikean AHAA-elämyksen, kun keksin tilata kauniita helmiä. Tarkoitus oli, että jokainen saisi tehdä itselleen rannekorun. Mutta se tyssäsi siihen, kun puolet kutsutuista on poikia =) Ei taida poikia kiinnostaa kauniit helmet... Olen yrittänyt miettiä jotain tilalle, mutta aika rajoittaa niin paljon. Jossain vaiheessa mietin, että ostan savea ja jokainen saa tehdä kaulakorun itselleen. Siis sellaisen jonkun pienen jutun, mistä ripustetaan nahkanauha. Mutta sen kuivaminen kestäisi liian kauan. Sitten ajattelin, että jos taikataikinasta vastaavalla tavalla. Varmaan sellaiset pienet kuivuisivat puolessa tunnissa uunissa. Mutta ne pitäisi sitten ehtiä vielä maalaamaan ja kuivamaankin ennen nauhan laittamista. Aika loppuu kesken. No, ehkä tyydymme vain leikkimään jotain. Myrkkykarkki on ainakin tilattu ja sitä kaiketi ainakin sitten pelaamme/leikimme.

Kipu kantapäässä ja olkapäässä vie voimia. Mutta ehkä se tästä taas, jospa sitä olisi huomenna viisaampi. Toivottavasti. Aamulla viedään Minttiksen kanssa Kuopus jäähallille. Miksu saa olla äitinsä luvalla sen hetken Esikoisen kanssa. Sitten täytyy soitella se lääkäriaika ja toivottavasti saisin sen heti aamusta, niin pääsisin heti klo 13 jälkeen sinne röntgeniin.

Nyt Esikoinen on isänsä kanssa ratsastustunnilla. Otti kaverinsa mukaan katsomaan. Koskakohan kaverille varataan tunti =))

Kiitokset kommentoinneista =) MYMMELI, mä olen toisinaan tarjonnut hernekeittoa, mutta kukaan sitä ei ole suostunut syömään. Olen sen sitten poistanut ruokalistasta. Kun ei minusta ole mikään pakko tarjota hernekeittoa =) En siitä itsekään tykkää ;) EVELIINA, muistelen, että esim. jännetupintulehduksessakin saattaa peukalo puutua. Mutta tämä puutuminen on nyt laajentunut ja nousee viivan omaisesti pitkin käsivartta ylös. Alkuun oli vain peukalon pää puutunut. Alkaa jo tympimään tämä pistely. Kiitos jumppaohjeista, olen niitä kokeillutkin, mutta sattuvat aikalailla, joten en ole enää uskaltanut. AURINGONKUKKA, Kuopus kiittää onnen toivotuksista! HEETU, Kuopus kiittää. Kortti tuli perille. 

Leppoista viikonloppua kaikille!