Onkin ollut varsin piiitkä pitkäperjantai, ainakin Esikoisella. Hänellä kun oli illalla ratsastustunti uudella tallilla jälleen. Olimmekin enemmän, kun tyytyväisiä =) Pääsi ratsastamaan vähän isommalla hepalla ja tippuikin selästä kerran tunnin aikana. Mutta suu hymyssä huikkasi, ettei sattunut ja kipusi takaisin selkään =D Se on kyllä kumma, kun hepan selästä tippuu, ei koskaan satu ja naama on kuin naantalin auringolla, mutta kun kotona vähän kompastuu, koko maailma romahtaa ja sattuu niin kovin. Opetus oli hyvää, rentoa mutta vaativaa ja Esikoinen sai oikeasti tehdä töitä. Ja kevennyskin tuli ravissa ihan itsestään, vaikka sitä ei ole kukaan hänelle koskaan opettanut. Parin viikon päästä menee uudestaan. Ensi viikolla onkin taas tauon jälkeen issikoitten vuoro. Maanantaina pääsee Kuopus sitten fiilistelemään ponitallilla puoleksi tunniksi. Tunnin mittaiset ratsastustunnit ovat olleet hälle sen verran raskaita, että nyt varattiin puolituntinen. Hänellähän tämä on vielä puhtaasti fiilistelyä, tuntuman hakemista. Mahdollisten allergioiden puhkeamisten takia en ole uskaltanut häntä vielä päästää vakiharrastajaksi. Mutta jostain kumman syystä tuolla ponitallilla ei oireita ole tullut. Toisin kuin issikkatallilla ja nyt tuolla tämän päivän uudella tallilla. Ponitallilla ympärillä on enimmäkseen kuusia, kun taas näillä kahdella muulla paljon muitakin mm. leppää ja koivua. Eli olisko sitten vaan tuota siitepölyä. Lisäksi issikkatallilla on kilejä, jotka vetävät heti tukkoon myös isännän. Allergioista tulikin mieleeni, kun ponitallin isäntä meille siellä ekaa kertaa käydessämme selitti olleensa alkuun itse allerginen hevosille. Mutta vähitellen siedätti itsensä, ja on nyt päässyt eroon ikävistä allergiaoireista kokonaan eroon. Aika kumma juttu minusta, kun yleensä puhutaan vain siitä, kuinka altistuminen pahentaa tilannetta ja saattaa laukausta astmankin. Mutta sitä meikäläinen vaan niin kateellisena seurasi Esikoisen tuntia edeltävän tunnin loppua, kun toiset siellä laukkasi ja teki vaikka mitä hienoa. Ja kaikki oli niin hallittua ja rauhallista, vaikka samalla kentällä menikin viisi isoa hevosta. Voi kun sitä joskus vielä itsekin saisi olla vastaavassa paikassa =))

Muuten ollaan vaan oltu tänään, niinkuin pitkäperjantaina kuuluukin. Yhdessä miehen kanssa tehtiin ruokaa, ts. mun vastuulla oli salaatti ja perunamuussi, miehen vastuulla lohi. Ja söin taas kerran itseni aivan ähkyyn... Täytyy varmaan alkaa valmistamaan tuo lohi itse, niin ei tule niin hyvää ;)

Tässä vielä kuvia meidän pääsiäistöistä, eli tipuista ja tauluista:

1395337.jpg

Pahviputkesta leikattu pätkä on päällystetty ensin päältä ja sitten reunoilta (ylim. käännetty reunan sisäpuolelle) keltaisella krepipaerilla. Pyrstöksi liimattiin höyheniä, askartelupunoksesta (apua, mikä sen oikea nimi on?) nokka ja jalat sekä vielä silmät liimattu. Ihan hauskan ja vekkulin näköisiä tuli. Olin ajatellut, että piilotan sinne suklaamunan, mutta ei ihan mahtunutkaan.

1395340.jpg

Sabluunan avulla tehtiin keltaisella liidulla tipu, silmät mustalla ja nokka oranssilla liidulla. Väriä sai käyttää paljon. Tämän jälkeen vesiväreillä laveerattiin vihreä nurmikko ja sininen taivas. Mustalla liidulla piirettiin pajun oksia, joihin liimattiin pumpulista tehtyjä pajunkissoja (kuka enemmän, kuka vähemmän). Lopuksi liimattiin taulu keltaiselle aluspaperille. Minusta nämä on aivan ihania =))