Tänään on Kalevalanpäivä ja sen johdosta askartelimme eilen lasten kanssa Väinämöisen naamarit:

 

Hauska askartelu, lapsetkin tykkäs. Ensin taiteltiin valkoinen kreppipaperikaistale haitariksi ja leikeltiin palasiksi. Palaset sitten liimailtiin lautasen reunaan parraksi. Alkuvalmisteluina teippasin lautasiin lakin viivat, jotka sitten maalattiin sinisellä akryylimaalilla (oli varsin tummaa, joten kuvassakin näyttää mustalta, mutta sinistä se maali oli) tarkasti, ettei mene teipin yli. Maalauksen kuivuttua, otin teipit pois ja lapset värittivät kasvot ja piirsivät suut. Lopuksi minä leikkasin silmien reiät ja laitoin kuminahat.  

Viikko on kulunut tosi nopeasti. Aatu ja Siiri ovat olleet aamuvuorossa, Miksu ja Minttis iltavuorossa. Keskiviikkona ja torstaina Aatu ja Siiri viettivät tosin vapaapäivää. Iltapäivisin ollaan oltu ulkona ja leikitty sisälläkin, kun Minttis on nukkunut parina päivänä niin pitkään, ettei olla ulos ehditty. Maanantaina oltiin Aatun ja Siirin kanssa ulkona 3t laskiaisen riemuksi. Ulkona olimme jo ennen klo 8, kun saatoimme Kuopusta kouluun. Sisälle tultiin klo 11 maissa, eikä silloinkaan olisi millään lapsia huvittanut sisälle tulla. Mutta oli pakko tulla ruuan laittoon =) Ja vaatteetkin olivat aikasta märät siinä vaiheessa. Uni maistuikin kummallekin todella hyvin =) Tiistaina olikin kerho ja sen aikana valmistimme Siirin kanssa välipalalle laskiaispullia. Pullat leivoin maanantaina itse, mutta Siirin kanssa sitten täyteltiin niitä hillolla ja kermavaahdolla. Ja kyllä ne vaan niin ihania on! Keskiviikkona ja torstaina mulla olikin aamut vapaata, jotka käytin ajamalla koulutaksia =), siivoillen ja tietokoneella istuen. Perjantaina askarreltiin naamareita aamulla, eikä ehditty ulos. Kahtena päivänä ehdittiin Miksun ja Minttiksen kanssa iltapäivällä ulos laskemaan mäkeä. Meidän omassa pihassa on kiva lumikasa, mihin ollaan tehty liukurimäki. Ei mikään iso, mutta lapsille selvästi riittävä =) Ihanaa, kun on nyt lunta ollut!!

Ensi viikolla alamme kokoamaan omaa satukirjaa. Alustavasti olen varannut sille aikaa maaliskuun, mutta mikäli lapsilla innostusta riittää, voidaan jatkaa pidempäänkin =) Riippuen siitä, minkä verran ehditään sitä tekemään ja kuinka lapset jaksaa. Kaikki ovatkin ensi viikolla aamussa. Tilaa ulkoilullekin tietty jätetään ja muullekin leikille, että mitään kellon kanssa tekemistä ei oman kirjan teko ole. Esikoinen lähtee maanantaina leirikouluun ja tulee kotiin keskiviikkona. Kuopuksen kanssa sitten touhuillaan illat. Maaliskuussa laitellaan pääsiäisruohotkin kasvamaan, kunhan ensin tehdään astiat niille. Mulla on myös yksi tutkintopalaveri, kun olen lupautunut arvostelemaan opiskelijan yrittäjyysosion. Vähän sekin jänskättää, kun ei ikinä ole sellaista tehnyt. Mutta eiköhän se siitä, kun saa kuitenkin rauhassa tutustua opiskelijan kirjalliseen tehtävään. Mun tehtävä on siis arvostella se kirjallinen osuus, ei mitään käytännön juttuja.

Mukavaa viikonloppua kaikille!