Nukkumassa pitäisi jo olla, vaan kun tää huusholli on edelleen turkasen kuuma. Mittari näyttää 30,2 astetta ja sekin ihan ikkunan vieressä, eli vetoisassa paikassa kuitenkin (meillä ikkunat vetää niin, että hiukset hulmuaa). Ulkona asteet ovat jo laskeneet 20 asteeseen, koskahan täällä sisällä. Kaikki ikkunat on edelleen auki ja tuuletin surraa viimeistä päivää.

Työt menivät tänäänkin varsin leppoisassa tunnelmassa. Aatun ja Siirin kanssa on alkanut sujumaan varsin hyvin ja lapset ovat "kotiutuneet" meille yllättävänkin hyvin. Siirin kanssa heräiltiin tänään klo 8 maissa ja ihan huomaamattani kävi Siiri herättelemässä Aatun siinä klo 9 maissa. Siirillä oli huomattavasti parempi päivä kuin eilen, vaikka edelleen pientä kitinää olikin havaittavissa. Aatu toivoi aamulla junaradan, joten rakensimme sellaisen, oikein ison. Ulos lähdimme lounaan jälkeen, Siirin laitoin päikkäreille rattaisiin. Unta riitti kuitenkin vain puoleksi tunniksi, taisi olla niin tuskan kuuma, vaikka varjoon yirtin rattaat asetellakin. Pärräsin hyttysverkon kanssa, kun toisesta (isommasta) on kuminauha katkennut ja pienempää en millään meinannut saada tuplarattisiin levitettyä kokonaan peittämään. Useinmiten kun jalkapussi on peittänyt ison osan, mutta viime päivinä sitäkään ei ole tarvinnut. Pitää vissiin ostaa uusi tai korjata vanha. Ehkä kuitenkin ostan uuden, koska vanhassa isossa on pari pientä reiän alkua. Aurinko paahtoi kyllä niin kovin, ettemme mekään kauaa jaksaneet ulkona olla. Vesipullot oli kaikilla mukana ja siitä jokainen hörppikin vähän väliä.

Juu, eikä tosiaan leivottu tänään... Ajattelin jossain vaiheessa, että voitaisiin tehdä teeleivät välipalalle yhdessä, mutta kun sitten lähdimme ulos lounaan jälkeen, emme niitäkään ehtineet tekemään. Aatun toiveesta söimme mysliä =) Yksi harvoista ruuista, mitä Aatu on meillä on syönyt.

Aatun ja Siirin kotiuduttua, siivosin lelut paikalleen ja pesin pyykkiä minkä kerkesin, kävin kaupassa jne. Paljon kaikenlaista pientä puuhaa, niin ettei ehtinyt kunnolla istumaan. Illalla, Esikoisen ja Kuopuksen mennessä nukkumaan, haistelimme kaikki heidän huoneessaan. Siis aivan kaamea haju. Jotain aivan järkyttävää. Kolusin sängyt ja kaikki muutkin paikat läpi, mutta syyllistä en löytänyt. Kunnes siirsin Kuopuksen pikkupeittoa kurkatakseni sen alle ja siinä oli syyllinen. Pikkupeiton seassa oli... KOIRANKAKKAA! Molemmilla on nyt pari kertaa ollut omat pikkupeittonsa ulkona ja ovat niillä nauttineet kesästä. Ja Kuopus on jossain vaiheessa levittänyt peittonsa suoraan koirankakan päälle ja vielä istunutkin siinä (litistyneesä läjästä vaan ajattelin näin käyneen). Yök =( Putsasin kakat pois ja heitin peiton samantien pesuun, vaikka kello olikin jo yli 9 illalla. Mutta edelleen huoneessa leijuu sellainen mukava katku... Kävin sinne jo jossain vaiheessa suihkauttamassa hajuvettäkin ja deudoranttia, mutta ei auta nekään. No, nukkuvat ainakin nuo lapset nyt. Tämä on muuten sellainen juttu, minkä vuoksi meillä ei ole koiraa ja miksi en tykkää siitä, että ihmiset ulkoiluttavat koiriensa tämän kerrostalon pihalla. Koirankakkoja olen siivoillut aika paljonkin nurmikoilta ja jopa hiekkalaatikosta joskus. Se on oikeasti tosi ikävää, kun lapset eivät voi rauhassa leikkiä omalla pihallaan =(  Odotan mielenkiinnolla, kun elokuun alusta tähän samaan taloon tulee päiväkodin yksi ryhmä evakkoon vuodeksi, että mitä asioille tapahtuu. Puuttuuko kukaan noihin koirankakka-asioihin tai mihinkään muuhunkaan? Saa nähdä...

Meidän piti huomenna ajella Karkkuun Karkkugospeliin. Mutta mietimme koko illan, kun olemme kumpikin niin väsyneitä, että jospa tänä vuonna jättäisimme väliin. Joka kesä olemme siellä olleet jo yli 10v ajan. Mutta katsellaan, mitä tuumailemme huomenna... Sunnuntaina on molemmilla tytöillä ratsastustunti. Tai puolituntinen, Kuopuskin pääsee kokeilemaan ratsastusta. Ihan vakituisesti en häntä vielä päästä sinne, mutta kokeillaan nyt ainakin.

Nyt kone kuuluu lopettavan, pitää mennä katsomaan, puhistuiko peitto...

Mukavaa viikonloppua kaikille!