sanoi Epeli tänään minulle =) Olipa kiva juttu =)) Tosin, asiaan ehkä vaikutti se, että oli juuri saanut maistiaisen Kuopuksen synttäreille tehdyistä Suklaaunelmakekseistä ;) Mutta kivalta kuulosti kuitenkin.

Taas mennään jo keskiviikossa, enkä riviäkään ole saanut kirjoitettua. Iltaisin ollaan tuijotettu telkkaria kohtuullisesti ja... siis uskokaa tai älkää.. olen mennyt aikaisin nukkumaan!! Siis minä, joka aina kukun ainakin puolille öille... Totta se vaan on, olen ollut nin totaalisen väsynyt, että olen aivan valmis petiin jo klo 22, tosin uni ei tule sittenkään kovin nopeasti, mutta väsymys on kova. Hulinaa tässä on riittänytkin taas tälle viikolle. Maanantaina tuttuun tapaan suunnattiin kauppaan. No, aamu oli toisaalta rauhallinen, koska Epelillä oli vapaapäivä ja Miksukin tuli hoitoon vasta lounaalle. Piiperon ja Kuopuksen kanssa suuntasimme kauppaan ja sieltä kotiin. Piipero jäi nukkumaan ja me Kuopuksen kanssa siistimään huushollia ja setvimään pyykkikasaa. Melkein unohdin tehdä lounaan, kun niin oli hommat kesken. Mutta onneksi Kuopus marisi nälkäänsä ajoissa ;) Lounaan jälkeen Miksu menikin päikkäreille ja me muut leikimme olohuoneessa. Piipero uskaltaa jo vähän jutellakin meille, mikä on tosi kiva juttu. Välillä hörpittiin Piiperon kanssa maitoa ja sitten välipalaa vielä ennen äidin tuloa. Muiden kanssa söimme välipalaa sitten vähän myöhemmin, kun Miksukin oli herännyt. Iltapäivä menikin postireissulla sekä pikanen visiitti terveyskeskukseen tuli hoidettua siinä samalla.

Tiistaina suuntasimme jälleen klo 9 kerhoon ja kävellen. Nyt se sujuikin huomattavan helpolla, kun oli yksi lapsi vähemmän. Mutta siinä lähtötohinassa Kuopus sitten tuumasikin, ettei haluakaan kerhoon =( Niinpä kulkumme vei sitten ensin jälleen terveyskeskuksen kautta leikkikentälle. Miksu tulikin poikkeuksellisesti jo puoli 11, joten tuli sitten sinne leikkikentälle. Kauaa ei ehtinyt kuitenkaan siellä leikkimään, kun piti ottaa suunta lounaalle. Todella sujuvasti Epeli ja Miksu kävelevät vuorotellen, olen ihan hämmästynyt. Kertaakaan ei ole ollut sellaista tilannetta, ettei kumpikaan olisi halunnut kävellä. Piipero ei nukkunutkaan kuin puolisen tuntia, joten lounaan jälkeen meni kaikki päikkäreille. Esikoinen toi kaverinsa meille vähäksi aikaa leikkimään ja heillä olikin paljon kaikkea salaista puuhaa =) Iltapäivä oltiin sisällä, kun tuo piha on taas niin peilikirkasta jäätä, ettei siihen ole kiva mennä. Loppuisi nyt nämä jääkelit ja tulisi kunnon kevät ja vaikka kesäkin. Tai sitten vaihtoehtoisesti kunnon luminen talvi.

Tänään olimme aamun reilusti omalla pihalla. Vietimme rauhallisen aamun, ilman kiirettä yhtään mihinkään. Piiperon vein ulos nukkumaan ja Kuopuksen sekä Epelin kanssa olimme sitten tuolla vesisateessa jonkin aikaa. Mutta ei se ollut kivaa oikein kenestäkään, kun oli niin liukastakin. Tultiin sitten aika pian sisälle. Sisälläkin piti keksiä kokoajan jotain puuhaa, koska Kuopus ja Epeli eivät ole tänään oikein mahtuneet saman katon alle. Kokoajan on kina jostain. Kuopuksella on herkkä päivä ja silloin ei saa häntä edes katsoakaan ;) "Äiti, ---- tuijottaa mua! Sano sille, ettei saa tuijottaa mua!" Kuului vähän väliä. Ja toinen innostuu entisestään. Kerran sain ne leikkimään Dubloilla jopa yhdessä, mutta sekin meni sitten lopulta pipariksi, kun Kuopus alkoi sanelemaan vähän liian paljon ja liian tiukkoja sääntöjä. Tappeluksihan sekin sitten meni... Huoh... Kuopuksella on joku ihme vaihe päällä, että hänen pitää saada olla pomo kokoajan näiden hoitolasten kanssa. Ehkä se ottaa takaisin sen, mitä Esikoinen pomottaa häntä. Tiedä noita... mutta joskus se on aika rasittavaa... Miksulla olikin yllättäin tänään vapaapäivä. Piipero innostuikin nukkumaan parin tunnin unet aamulla.

Välipalan ja päikkäreiden jälkeen leivoimme porukalla niitä Suklaaunelmia. Tai tällä kertaa minä leivoin ja lapset oli henkisenä tukena ja katselemassa. Tai lähinnä Epeli oli, ei Kuopus ja Esikoinen jaksaneet kovin kauaa olla katselemassa, leikit kutsui heitä. Epelin kanssa niitä sitten leivottiin ja maisteltiinkin :) Toki toisetkin maisteli.

Huomenna pitäisi leipoa pasteijoita. Aamulla suuntaamme kyllä ensin taas kerhoon ja varmaan kauppaan, koska pasteija-aineet puuttuvat vielä. Syömme niitä varmaan välipalaksikin sitten, jos ehdin tekemään siksi. Jos en, niin ainakin maistelemme sitten myöhemmin =) Tarkoitus olisi kuitenkin tehdä niitä Kuopuksen synttärijuhliin lauantaiksi. Maanantaina ne on virallisesti ja silloin juhlimme hoitolasten kanssa =)